Cuma, Nisan 26, 2024

Google, Rusya’daki Tüm Reklamları Durdurduğunu Açıkladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, Ukrayna’da devam eden savaşa yanıt olarak Rusya’daki bütün reklam satışlarını durdurma kararı aldığını açıkladı. Bir Google Sözcüsü The Verge ekibine verdiği demeçte şu sözleri dile getirdi; “Olağanüstü koşullar ışığında, Rusya’da Google Reklamlarını duraklatıyoruz. Durum hızlı gelişiyor ve uygun olduğunda güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz.”

Google’ın reklamları duraklatması, Rusya’da Twitter ve Snapchat tarafından çıkarılan reklamlara yönelik benzer genel yasakları takip ediyor. Şirket ayrıca daha öncesinde Russia Today gibi Rus devlet medyasının şirketin reklam teknolojisini kullanarak (AdSense/AdMob) web sitelerinden ve YouTube kanallarından para kazanmasını engelledi.

Google gorsel arama 2
Google, Rusya'daki Tüm Reklamları Durdurduğunu Açıkladı! 2

Şirketin aldığı hareket, Google’ın kendisinin Rus iletişim gözlemcisi Roskomnadzor tarafından Ukrayna’daki savaş ile ilgili reklamlar yayınladığı için aldığı eleştirilerden sonra geldi. The Wall Street Journal tarafından bildirildiği üzere Roskomnadzor, Google platformlarındaki reklamların Rus izleyicileri hedeflediğini ve “güncel olaylara ilişkin çarpık bir algı yaratmayı amaçladığını” dile getirdi. Roskomnadzor bu reklamların “yanlış siyasi bilgiler” yaydığını ve protestoları kışkırtabileceğini dile getirdi.

İletişim gözlemcisi, resmi devlet anlatısıyla çelişen her türlü medyayı aktif olarak engellemeye başladı. Örnek vermemiz gerekirse İngiltere yayıncısı Rusya ve Ukrayna’daki dinleyicilere ulaşmak için İkinci Dünya Savaşı dönemi kısa dalga radyo bültenlerini yeniden canlandırdıktan sonra, yakın zaman içerisinde BBC News sitelerine erişimi engellendi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler