Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google Tensor İşlemci Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, geçen gün gerçekleştirdiği lansman sırasında yeni nesil amiral gemisi Pixel 6 ailesini tanıttı, lansmanda en çok konuşulan konulardan biri şirketin kendi işlemcisi olan Google Tensor çipleri oldu. Şirket işlemciyi tanıtırken bir çip üzerindeki yeni sistemin telefonun birçok özelliğini geliştirmek için makine öğrenimini nasıl kullandığına değindi.

Google Pixel 6 telefonların her ikisi de Google’ın yeni Tensor işlemcisinden güç alıyor. İşlemci, Google’ın makine öğrenimi modelinin merkezinde yer alıyor ve Google Asistan, Google Çeviri, Fotoğraflar ve hatta sıradan telefon görüşmeleri gibi özellikleri kullanım sırasında geliştiriyor.

Örneğin; Pixel 6’yı kullanırken mesajlaştığınız sırada Tensor işlemci, konuşma tanımayı daha doğru hale getirebilecek. Google, söylediklerinizi değiştirmek, konuşulan isimleri kişi listenizdeki isimlerle eşleştirmek ve noktalama işaretlerini otomatikleştirmek istediğinizde, bir transkripsiyona kelimeler eklemek gibi şeyleri nasıl yapabildiğini gösterdi. Pixel 6’daki konuşma tanıma, tuş yakınlığına göre düzeltmeler yapmak yerine fonetiklere göre düzeltmeler yapılacağını belirtti.

google tensor çip gif
Google Tensor İşlemci Tanıtıldı! 2

Pixel 6 ve gücünü aldığı Tensor işlemci sayesinde, Google Çeviri için farklı dilleri konuşan kişiler arasındaki konuşmaları gerçek zamanlı olarak çevirebilen bir “Canlı Çeviri” özelliği de tüketicilerin kullanımında oluyor. Bunu doğrudan Mesaj ve WhatsApp gibi sohbet uygulamalarının içinde yapabilir. Ayrıca videolara konuşma tanıma ve çeviri olarak uygulama şansınızda olacak.

Lansman sırasında ayrıca Tensor çiplerinin Pixel 6’nın fotoğraflar üzerinde kolayca değişiklik yapmasına nasıl yardımcı olduğuna da değinildi. Sihirli Silgi özelliğinin bir parçası olarak fotoğrafta bulunmasını istemediğiniz kişileri veya nesneleri kaldırabileceğiniz Google’ın “Dikkat Dağıtıcı” aracı da tanıtıldı. Aynı zamanda bu çip Pixel 6’da görüntüleri kolayca düzenlemenize olanak tanıyabilir ve fotoğrafların içerisindeki metni okuyabilir veya çevirisini yapabilir.

Google’a göre Pixel 6 telefonlar, işletmeleri aramayı da kolaylaştıracak. Google’ın Telefon uygulaması, sizi beklemeye alan bir şirketi aradığınızda, günün farklı saatlerinde öngörülen bekleme sürelerini gösterecek. Ek olarak, otomatik bir yanıtlama hizmetine ulaşıldığında Pixel 6 konuşma tanıma, ekrandaki seçimleri kopyalayabilir. Bu arayanlar, bir sayı tuşuna basmak yerine görüntülenen istemlere dokunabilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler