Salı, Nisan 16, 2024

Google Translate cümleleri artık Nöral Algoritma ile çevirecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google ekibinin çeviri olarak sunmuş olduğu Google Translate şimdiye kadar çok olay oldu. Yanlış çevirilerin yapıldığına çokça şahit olduğumuz gibi, Türkçe ve pek çok dilde istenilen verimi şimdiye kadar alamamıştık. Fakat Google Translate‘nin algoritması artık değişiyor.

Nöral Algoritma İle Çeviri Yapılacak

Yeni güncelleme ile birlikte Google Translate bundan böyle Nöral Makine Çevirisi adı verilen teknoloji ve algoritmalardan faydalanacak. Türkçe dahil olmak üzere pek çok dilde sıkıntı yaşandığı için artık bu durumun önüne geçilmesi planlanıyor. En son güncellemesini 2012 yılında alan Google Translate böylece yeni sistemini de tester olarak kullanıcılara sunacak.

Türkiye topraklarında 11 yıldır hizmet veren Google Translate toplamda 103 farklı dilde çeviri yapıyor. Biliyorsunuz Global dil olan İngilizce’ye çeviriler fazla olduğu için Türkçe’den İngilizce’ye veya İngilizce’den Türkçe’ye çok sıkıntı çektik.

google-translate-komik
Türkçe Çeviriler Ne Olacak ?

Google Translate İngilizce – Almanca – Fransızca ve İspanyolca gibi dillerde gerçek bir başarıyı dünya genelinde yakalamış durumda. Ancak Türkçe konusunda başarılı sonuçlar sunamıyordu. İyi çevirdiğini sandığımız cümleler tekrar Google Translate çevirildiği zaman anlamını yitiriyordu.

Şimdi ise Google Mühendisleri tarafından “Nöral Makine Çevirisi” devreye alındığı ve toplamda 8 dil için hizmete girdiği açıklandı. Bu diller ise şu şekilde;

❱ İngilizce

❱ Fransızca

❱ Almanca

❱ İspanyolca

❱ Portekizce

❱ Türkçe

❱ Japonca

❱ Korece

Henüz istenilen güncelleme Google Translate için devreye girmedi. Fakat bu hafta içerisinde yeni Nöral Algoritmalar hizmet vermeye başlayacak. Bakalım yeni Google Translate özellikle Türkçe tarafında istenilen performansı verecek mi vallahi biz de dört gözle bekliyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler