Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Yeni İşletim Sistemi Fuchsia Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google gizli saklı kodlamaya devam ettiği yeni işletim sistemi Fuchsia (Fuşya)‘yı duyurmaya hazırlanıyor. Magenta adlı çekirdek sistemi ile birlikte kodlanan yeni işletim sisteminin detayları ve yenilikleri haberimizde.

Google Fuchsia Nasıl Çalışacak ?

Google Mühendisleri şimdiye kadar geliştirmiş olduğu tüm işletim sistemlerinde Linux tabanlı çekirdek kullandılar. Neredeyse 25 yıldır Google Linux tabanlı sistemlerden vazgeçmediği gibi, aşağıdaki tüm uygulamalarında Linux kullanmaya devam etti.

❱ Chrome OS

❱ Android

❱ Chromecasts

❱ Hangouts

Yukarıdaki örnekler tabii ki genişletilebilir. Ancak Google Linux‘ü vazgeçilmezler listesine eklemedi. Giderek değişen Google gömülü donanım sistemleri için yeni geliştirmiş olduğu Fuchsia (Fuşya) işletim sistemini duyurmaya hazırlanıyor. Bu işletim sisteminin diğer sistemlerden farkı ise Magenta isimli çekirdek sistemi ile birlikte çalışıyor olması. Böylece artık akıllı telefonlar ve PC’lerin yanı sıra tüm donanımlar da bu işletim sistemini kullanılabilecek.

google-yeni-isletim-sistemi-fuchsia
“Google Android ve Chrome OS’u Bırakacak”

Buradan aldığımız mesaj ile birlikte Google ekibi yeni işletim sistemini bitirdikten sonra sadece cep telefonu, PC veya Android için değil, tüm dünya genelindeki firmalara pazarlayabilecek düzeyde geliştiriyor. Şuan için Fuchsia işletim sisteminin %2.9‘u tamamlandığı belirtilirken, bir diğer sızıntı ise ilerleyen yıllarda Google’ın Android ve Chrome OS işletim sistemlerini tamamen bırakıp, Fuchsia’ya geçiş yapacağı söyleniyor.

Nasıl ki Samsung Tizen OS gibi işletim sistemini yıllardır kullanmaya devam ediyorsa, Google’da kendi işletim sistemi olan Fuchsia‘yı devreye sokması bekleniyor. Tabii ki şuan için çok başındayız. İlerleyen zamanlarda sağda solda bu işletim sistemi ile ilgili çok iddia göreceksiniz. Ancak siz siz olsun, çok fazla uçan haberlere pek fazla aldanmayın.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Hocam eğer ki android sistem olmayacaksa Google neden Nexus programı ni yapsın ve neden bu tur telefonlara daima güncel garantisi versin hocam ya bizi avanak yerine koydular yada haberler büyük sıkıntılı

  2. Android ile birlikte ram saçmalığı dönemi de kapanırsa güzel olacak. Google akıllı adamdır Android’i kesmek için sağlam adım atmadan kapatmaz o devri diye tahmin ediyorum..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler