Perşembe, Nisan 18, 2024

Google’dan Yeni Programlama Dili: “Carbon”

Paylaş

silkroad gaminggentr

Özellikle Android konusunda ortaya koyduklarıyla, yazılım alanında da kendisini kanıtlamış olan Google, iddialı bir projeyle gündemde. Cpp North etkinliği kapsamında bazı açıklamalar yapan Google geliştirici ekibi, firmanın yeni yazılım dili Carbon’u hazırladıklarını duyurdu.

C++ dilinin yerini alması ve halef olarak değerlendirilmesi gündemde olan Carbon dili için belli başlı açıklamalar da yapıldı.

Google, Carbon Dilinde Kararlı

Geliştirici ekibinden Chandler Carruth tarafından yapılan açıklamaya göre bu dil, sıfırdan yeni bir oluşum odaklı değil. Yukarıda da söylediğimiz gibi amaç C++’ın halefini oluşturmak.

Dil konusunda henüz tüm geliştirmeler tamamlanmamış olsa da söylenene göre Carbon çok daha etkili bir programlama dili olacak. Performans konusunda daha etkili bir dil olmasının yanında C++ dilinde yer alan eksiklikleri giderecek Carbon, mevcut C++ geliştiricileri için de uyumlu olacak.

Yani C++ geliştiricilerinin bu yeni dile kolaylıkla geçiş yapması sağlanacak. Zira C++ ile Carbon tam uyumlu olarak çalışacak.

Carbon

Eğer C++ dilinde oluşturduğunu kitaplıklarınız varsa, bunu da yayınlanacak olan araçla beraber çok kolay bir şekilde Carbon’a çevirmek mümkün olacak.

Henüz geliştirmelerinin devam ettiği söylenen dilin, açık kaynaklı olması isteniyor. Google açık bir şekilde projenin topluluklar üzerinden yürütülen bağımsız bir proje olması gerektiğini belirtti. Yani bir yandan yazılımcıların da desteği istenmiş oldu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler