Cumartesi, Nisan 20, 2024

PCH Öneriyor #1 | Gündelik Kullanım Telefonları

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bütün okurlara selam olsun! Yeni bir konsept ile yine karşınızdayız. Bu listenin amacı öneriler sunmak ki insanlara yardımcı olabilelim. Her neyse, bugün gündelik kullanıma uygun olarak alınabilecek telefon önerileri listesi hazırladık.

Biliyorsunuz ki artık teknolojik çağdayız. Herkes teknolojiye hakim, herkes! Tabii herkes teknolojiye hakim diye, herkes telefon seçiminde en iyisi değil. Kimisi birkaç oyun için bilmem ne plus bilmem kaç alır, fazla kaçar. Kimisi de ucuz olsun der gider 200 liraya tarihi eser alır, gider artık ne markaysa markanın soyuna sopuna geçirir. Bunu önlemek için de artık size bu öneri listelerini sunuyoruz!

Bugün gündelik kullanım için telefonlar listesi hazırladık. Gündelik kullanım derken standart sosyal medya uygulamalarını taşıyabilecek, basit bir telefondan bahsediyoruz. Abartı kullanım için de bir liste hazırlayacağız. Ama şu an derdimiz sosyal medyacıların ve eniştelerin soru işaretlerini gidermek. Her neyse, çok uzatmadan listeye geçelim.

gundelik kullanim telefonlari yazi 1

1 – Samsung Galaxy J Serisi 

Ortalama bir amca veya sadece sosyal medya için alan bir kişi için en uygun telefon serisi bu olabilir. 475-1200₺ arasında gayet makul karşılanabilecek bir değer aralığına sahip olan serinin telefonları tasarım olarak da fena telefonlar değiller. Ayrıca gündelik ihtiyaçları da karşılayabilecek güçteler. 700₺ seviyesine kadar olanların özellikleri az bir şey düşük gelebilir ama yine de “günü kurtarır”.

Bu serinin cihazları aşağıda listelenmiştir. Fiyatlar yaklaşık ortalamadır.

Samsung Galaxy J1 – 500₺
Samsung Galaxy J1 mini – 475₺
Samsung Galaxy J1 (2016) – 575₺
Samsung Galaxy J1 Ace – 475₺

Samsung Galaxy J2 – 625₺
Samsung Galaxy J2 Prime – 700₺

Samsung Galaxy J3 (2016) – 650-675₺
Samsung Galaxy J3 Pro – 710₺

Samsung Galaxy J5 – 950₺
Samsung Galaxy J5 (2016) – 925₺
Samsung Galaxy J5 Prime – 920₺

Samsung Galaxy J7 – 980₺
Samsung Galaxy J7 (2016) – 1025₺
Samsung Galaxy J7 Prime – 1150₺

asus zenfone go

2 – Asus Zenfone ve Zenfone 2 alt serileri

Herkesin bir markayı tanıdığı şekil farklıdır. ASUS‘u ele alacak olursak, birçoğunuz ROG (Republic Of Gamers) ile tanımıştır. Ben ASUS‘u telefon araştırırken Zenfone serisi ile tanıdım. Her neyse, gereksiz detaylara lüzum yok. 

Benim görüşüme göre Android OS için Intel işlemci kullanımı biraz cihaza zarar verebilir, zira mobil cihaz olsa da çok çalışıyor. Bu da işlemcinin ısınmasına sebep oluyor ve bu cihazların soğutucuları yok. Ama bu sizin için dert olmayacaksa bu seri de aralarındaki en iyi seri diyebilirim. Dikkatinizi çekerim, Zenfone 2 alt serileri yazdım çünkü Zenfone 2’nin kendisi buranın konusunu biraz aşıyor. Onu ilerideki PCH Öneriyor yazımıza ekleyeceğiz. 

Özelliklerine ufaktan değinecek olursak, ASUS’un geliştirdiğini düşündükten ve bizzat deneyimini yaşadıktan sonra gerek oyun performansı, gerek kendisi, gerek kamerası olsun, hepsinde mükemmel diyebilirim. Ancak belli başlı cihazlar var, onlar hakkında ayrı bir yazı yazacağım. Çünkü bazılarının odak noktası farklı.

Fiyatları günümüz itibarı ile 600₺-1100₺ arasında değişen Zenfone cihazları ve Zenfone 2 alt seri cihazların listesi aşağıdaki gibidir.

ASUS Zenfone 5 – 650₺
ASUS Zenfone 6 – 750-800₺

ASUS Zenfone Go* – 700₺
ASUS Zenfone Selfie – 900-1000₺
ASUS Zenfone Max* – 850₺

ASUS Zenfone 2 Laser* – 700₺-900₺

* Birkaç farklı modeli bulunabilir. Farklı modelden kasıt, ekran boyutu ve bilimum özellikler.

 

general mobile

3 – General Mobile/Android One cihazları

Bu ikisi de tek başlık altında çünkü Türkiye’de tek Android One cihazı üreten firmalar bunlar. Ama bundan önce biraz konuyu açmalıyım sanırım. Android One nedir diye soracak olanlar olursa, Android One’ın uygun bütçeli cihazlara güncel Android deneyimini sunmayı amaçlamış, bizzat Google tarafından güncelleme desteği sunulan Android projesi diyebilirim. Yanlış duymadınız, bu cihazlar her ne kadar başka üreticiler tarafından yapılsa da, güncellemeleri bizzat Google‘dan alıyor.

Bu cihazlar biraz daha güncel ve ileriye yönelik bir cihaz arayanlar için aslında. Ama diğer özellikler açısından da fena sayılmaz. Yazılım uyumu eşsiz denemez ama diğerlerine fark atar. Özellikleri cihaza göre gayet iyi olsa da kamerası…. eeeh, iyi denebilir. Ama her ne kadar uygun bütçeli cihazlar için güncel Android deneyimi desek de, yeni çıkan cihazın fiyatı biraz uçuk kaçıyor doğal haliyle.

Fiyatları günümüz itibarı ile 700₺-2000₺ arasında değişen Android One/General Mobile cihazların listesi aşağıdaki gibidir.

General Mobile 4G – 700₺
General Mobile GM5 – 850₺
General Mobile GM5 Plus – 1100₺
General Mobile GM6 – 2000₺

(Son cihaz biraz lüks sınıfa girse de gündelik kullanım sınıfında sayılır.)

Bu yazı daha geliştirilebilir, ama size mümkün olanın en iyisini sunmaya çalıştık. İnsanlara sizin de önerileriniz olursa aşağıda yorumlar kısmımız, buradan gidebileceğiniz forum kısmımız üzerinden yardımcı olabilirsiniz. Eğer uslu bir okur olursanız, belki sayfaya çıktığınızı bile görebilirsiniz.

Bir sonraki sefere kadar iyi günler diler, vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler