Perşembe, Nisan 25, 2024

Güney Kore, İşlemci Üretiminde Birinci

Paylaş

silkroad gaminggentr

İşlemci üretimini firmalar farklı ülkelerin fabrikalarında ürettirmekte. Yılın 3. çeyreğine girmemizle beraber Güney Kore, işlemci üretiminde 1. sıraya geçti. Neredeyse her yıl tahta olan Tayvan, birinciliği Güney Kore‘ye kaptırdı. Çip üretimini analiz eden SEMI analistleri, yılın daha çeyreğinde Güney KoreTayvan‘ı geçti. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam, 3,53 milyar dolarlık ekipman masrafı için para harcadılar. Oldukça yüksek bir rakam ayrıca geçen seneye oranla %110 daha fazla. Tayvan ise 3.48 milyar dolar ile tahtından inmiş oldu. 

guney kore islemci uretiminde birinci

Bunların ardından rakiplerinin hızla ilerlediğini gören Çin, daha bu yılın ilk çeyreğinde 2,01 milyar dolar harcama yaptı. Yani %74’lük bir büyüme oranına denk geliyor. Japonya ise bütün bu oranlar karşısında sadece %19 bir oran kadar gelişti. Amerika ise %3 oranında bir büyüme gerçekleştirdi. Bunlarla birlikte Avrupa ise 920 milyon dolar gibi bir bütçe ile bu yılın çeyreğinde oldukça geride kaldı. 

Yarı iletken malzeme üretiminde geçen seneye oranla daha fazla bir artış var. Toplam da 13,1 milyar dolar seviyesine ulaştıan yarı iletken malzeme üretimi, analiz görevi ile görevli olan SEMI tarafından, bu yılın geçen seneye oranla %58 daha yüksek olduğu belirtildi. Bu yılın çeyreğinde ise geçen yıla nazaran %14 oranında bir artış mevcut.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler