Cumartesi, Nisan 27, 2024

Havaalanında Siber Saldırı: Seferler Askıya Alındı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Londra’da gerçekleşen siber saldırı tabiri caizse hava trafiğini felç etti diyebiliriz. British Airways şirketi Londra kentinde Heatrow Havalimanı‘ndan gerçekleşecek olan seferleri askıya aldı.
İngiliz havayolu şirketi British Airways‘in ABD, Lizbon ve Roma uçuşları başta olmak üzere tüm uçuş seferleri sabah saatlerinde gerçekleşen siber saldırı nedeniyle askıya alındı. Bilgisayar sistemlerinde bir sıkıntı olduğunu sabah saatlerinde farkeden şirket, yolculara uzun süre bilet kesemedi. Yolcular seferler için havalimanına akın ettiğinde bilgisayardaki aksamadan dolayı uzun kuyruklar oluştu.
Öncelik olarak ABD, Lizbon ve Roma olmak üzere tüm yurtiçi seferleride daha sonra gerçekleştirilmek üzere iptal edildi.
British Airways’in yaptığı basın açıklaması şu şekilde oldu:
“Bilgi Teknolojisi sistemlerindeki kesintiden dolayı özür düleriz. Sorunu mümkün olduğunca çabuk bir şekilde çözmeye çalışıyoruz.”
Siber saldırı aldıkları yöndeki iddiaları reddeden şirket CEO’su Alex Cruz, British Airways resmi twitter sayfasında yayınladığı bir video ile uçuşların iptali hakkında bilgi verdikten sonra mağdur olan ve biletlerini iade etmek isteyen herkesin ekstra masraflar dahil olmak üzere karşılanacağını belirtti.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler