Cuma, Nisan 26, 2024

Havalar Değişiyor: Türkiye’ye İlk Kasırga Batıya Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık havaların ne derece değiştiğini ve anlık olarak nasıl hava koşullarının farklılaştığını biliyorsunuz sanırım. Ancak dahası da var; Türkiye çok yakın zaman içerisinde kasırga felaketi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile doğrulandı. 30 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında kasırga bekleniyor. Hava tahmin uzmanları ise şimdiden o bölgelerden yaşayan insanlar uyarmaya başladı.

Beklenen Kasırga Nereleri Vuracak?

Gelen ilk açıklamaya göre batı kıyıları İzmir, Muğla, Aydın, Çanakkale ve Denizli başta olmak üzere 30 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında olası bir kasırga felaketi beklendiği konusunda tahminler yapıldı. Bilirsiniz, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu bilgileri kafasına göre vermiyor. Biz de bizzat gidip gördüğümüz ve test ettiğimiz hava durumu balonları ve uydudan takip sistemleri ile tahminler oluşturuluyor.

Bu tahminler de %82 oranı ile tutuyor. O yüzden beklenen bu kasırga felaketi Türkiye’ye bir ilk olduğu gibi, anlık alınan hava durumu tahminlerine göre Yunanistan‘ın batısı ve İtalya’nın arasında kalan İyonya Denizi‘nde bir kasırga görüldüğü ve bu kasırganın yön değiştirerek, Türkiye’nin batısına geleceği ve pek çok kenti vuracağı konusunda ciddi iddialar mevcut.

turkiye kasirga 002

İstanbul’a Ulaşacak mı?

Açıkçası bu konuda sağda solda pek çok söylenti mevcut fakat kasırganın bu kadar ilerlemesi şuan ki oluşan koşullarda çok zor. O yüzden yine bu konuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan hava tahmin raporlarını beklemek daha doğru olacak. Kasırga hakkında ise 28 Eylül günü resmi bir uyarı açıklaması yapılması bekleniyor.

Saatte 150 – 180 kilometre hıza ulaşması beklenen kasırga için, kıyı kesimlerde yüksek dalgalar da bekleniyor. Bu konuda deniz taşmaları yaşanabileceği için, belediyelerin önlem alması konusunda da çalışmalar elbet yapılacaktır. Özellikle bu konuda İzmir’in büyük sıkıntılar çekebileceğini düşünüyorum.

turkiye kasirga

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler