Cumartesi, Nisan 20, 2024

“Hayat Eve Sığar” adlı mobil uygulama Google Play’de göründü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

 

Geçtiğimiz hafta Coronavirus salgınının takip edilebilmesine imkan sağlayan ”Hayat Eve Sığar” adlı bir mobil uygulama geliştirdiklerini ve kısa zaman içerisinde kullanıma sunacaklarını söyleyen Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, vatandaşlarımızı Coronavirus hakkında bilgilendirmek, neler yapabilecekleri konusunda yönlendirmek ve yaşanabilecek hastalıkla ilgili riskleri en aza indirgemeyi amaçladıklarını söyledi.

Hayat Eve Sığar adlı mobil uygulama şu anda erken erişim halinde olduğu için uygulamaya herhangi bir erişim söz konusu değil. Lakin uygulamanın erken erişim halinde Google Play Store‘da yer alması kısa süre içerisinde uygulamanın kullanıma açılacağına işaret.

HES2

Peki nedir bu uygulama?

Hayat Eve Sığar uygulaması ile cep telefonu numaranız ile doğrulama yaparak karşınıza çıkacak sorulara cevap verip, Coronavirus hakkında vereceğiniz şikayetlerinize göre bir değerlendirmeye tabi tutulacaksınız ve en nihayetinde ise nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabileceksiniz.

Lakin bu yönlendirmeler tamamen tahmini sonuçlar doğrultusunda gerçekleşiyor, yani herhangi bir kesinlik içermiyor. Ayrıca uygulama içerisinden temel ihtiyaç noktalarını (Hastane, metro istasyonları, otobüs durakları, eczane ve marketler) görebiliyorsunuz. Aynı zamanda riskli bölgeleri ve enfekte kişileri de görebiliyorsunuz.

hayat eve sigar 2 917

Uygulama içerisinde bir de ”Ailem” bölümü mevcut. Bu bölümde merak ettiğiniz veya takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek onları kontrol edebiliyorsunuz lakin bunu yapabilmeniz için ilgili kişinin bu duruma uygulama üzerinden onay vermesi gerekiyor.

Uygulamayı görmek isteyen kişiler bu bağlantıya tıklayabilirler.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler