Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Hayat Eve Sığar uygulamasından HES kodu alınabilir hâle geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün yapmış olduğu açıklamada uygulama üzerinden HES kodu alabilme seçeneğini ekleyeceklerini belirtmişti. Bakalım bu seçenek nasıl işliyormuş.

HES kodu nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar HES

Artık herkesin hızlı bir şekilde alabileceği bir duruma gelen HES kodu, yeni gelen güncelleme ile mümkün hale geldi. Kişilerin Coronavirus risk durumunun belirlenmesi ve Coronavirus tespiti yapılabilmesi için kullanılıyor.

HES kodu seyahatler ve kalabalık etkinlikler için zorunlu bir hale getirildi. Otobüse, trene ve uçaklara HES kodunuz olmadan binemeyeceksiniz.

HES kodunu alabilmek için iki yola sahipsiniz. İlk yol uygulama üzerinden. İkinci yol ise SMS aracılığıyla kimlik numarası, kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve kodun paylaşım süresini gün sayısı olarak yazıp 2023’e SMS atmanız. Yazdıklarınızın arasına boşluk bırakmayı unutmayın.

hes kodu hes

Uygulamadan alabilmeniz için en güncel sürümünü kullanmanız gerekiyor. Uygulamanın ana ekran bölümünden “Hes kodu işlemleri” bölümüne tıklayıp karşınıza çıkan bölümde “Yeni kod ekle” butonuna basmanız gerekecek.

Daha sonra size verilen HES kodunu ne kadar süre kullanabileceğinizi belirleyeceksiniz. HES kodunun aynı zamanda ismini de değiştirebilirsiniz. Bu adımları yaptıktan sonra “Devam” butonuna bastığınızda kodunuz oluşturulmuş olacak. Kodu görmek istediğiniz zamanlarda ise “Hes kodu işlemleri” bölümünü tekrar açmanız yetecektir.

HES kodu aynı zamanda riskli kişiler hakkında bilgi almak için de kullanılıyor. “Hes kodu işlemleri” bölümünden “Hes kodu sorgulama” alanına diğer kişinin HES kodunu girerek risk durumunu öğrenebilirsiniz.

hes hes

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler