Cuma, Nisan 19, 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, EFT/Havale Ücretlerini Değiştirdi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günlük yaşantımızda banka hesapları önemli bir rol oynuyor; ev sahibine kira ödemesi yaparken, çocuklara okul harçlığı gönderirken, faturalarımızı öderken, bir arkadaşımızdan para isterken gibi gibi olaylarda EFT ve Havale işlemini günlük hayatımızda çokça kullanıyoruz fakat bu kullanımda cebimimizden çok büyük ücretler çıkabiliyor.

Bazı bankalar EFT/Havale işlemlerinde ücret almıyor iken bazı bankalar kafalarına göre işlem ücreti kesebiliyorlar, bu durum ise haksız rekabete ve adaletsizliğe geliyor ama artık Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca yapılan düzenleme ile artık EFT/Havale ücretlerine tek bir standart getirildi ve ücretler minimum seviyeye indirildi.

2020 Güncel EFT/Havale Ücretleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “Banka Ücret ve Komisyonlarında Yeni Standartlar” başlığı altındaki ücretler tablosuna aşağıdan erişebilirsiniz. EFT ücretlerinde hem ticari hem de finansal tüketiciler için üst sınır getirildi. Havale ücretleri de her iki grup için yeni düzenlemede belirlenen EFT ücretlerinin yarısına düşürüldü.

1.000₺’ye kadar1.000 – 50.000₺50.000₺ ve üstüEski | En Düşük Eski | En Yüksek
Mobil1₺2₺25₺6₺75₺
İnternet1₺2₺25₺6₺75₺
Düzenli Ödeme1₺2₺25₺
ATM2₺5₺50₺17₺46₺
Şube/Diğer5₺10₺100₺67₺850₺

Sizler bu yeni düzenlemeyi nasıl buldunuz? Getirilen tek bir standart, tüketicileri ve sizi nasıl etkiler? Yorumlarda belirtin

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler