Perşembe, Mart 28, 2024

Hile gibi ses kartı: Sennheiser GSX 1000 incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta Sennheiser firmasının üretmiş olduğu GSX 1000 ses kartı ofisimize konuk oldu. İlk geldiğinde açıkçası DJ setlerinde bulunan mix plate’lara benzetmiş olsak da, GSX 1000‘i Türkiye’de ilk inceliyor olmanın heyecanı da hepimizi sarmıştı. Sonrasında ise bu canavar ses kartının detaylarına yakından göz attık.

Açıkçası sade siyah ve kırmızı tasarımın göz önüne çarptığı bu ses kartı kutusundan kibar bir şekilde çıkıyor. Aynı zamanda USB 2.0 kırmızı kablosu da yanına çok güzel oturuyor diyebilirim. Her ne kadar kutu sade olsa da, içerisinden çıkan bu minik canavar, birazdan başımıza açacağı psikopat ses deneyimi ile habersiz masada duruyordu.
sennheiser gsx 1000 ses karti 004
PC ve MAC cihazları ile uyumlu olarak çalışabilen Sennheiser GSX 1000 ses kartı, 7.1 surround ses sistemi ve Binaural Rendering Engine teknolojisine sahip. Cihazı kullanabilmek için üzerinde bulunan kulaklık, usb ve mikrofon girişlerinden birisine cihaz takmanız gerekiyor. Ardından PC veya MAC cihazınızdan bu mükemmel ses deneyimini yaşamaya başlayabiliyorsunuz. Bu arada ekran modları arasında geçiş yaparken dokunmatik paneli kullanıyorsunuz.

 

 
Şöyle bir detaydan bahsetmek istiyorum; birazdan aşağıdaki videoyu izlerken de göreceksiniz. Örnek vermek gerekirse CS Go oynadığınızı düşünelim. Oyunu oynarken rakiplerinizin yerini tespit edebilmek için tahmin ne kadar önemliyse, bu ses kartı da o kadar önemli. Zira sesleri o kadar güzel ayırt edebiliyorsunuz ki, rakibinizin nereden geldiğini çok kolayca tespit edebilmek mümkün oluyor.

Sonrasında ise karşınızdaki rakip size “hile bu reportlayın” gibi komik yorumlar yapılabiliyor. Zaten biz de başlıkta “hile gibi ses kartı” deyimini kullandık.
sennheiser gsx 1000 ses karti 002
Sanal Surround ses uygulaması sizi farklı modlara sokarken, ses deneyimini yaşamak gerçekten müthişti. Zira %99 ses verdiğimizde kulaklıkta durabilmek gerçekten çok zordu. Biz testi gerçekleştirirken kulaklık olarak yine Sennheiser firmasının geliştirmiş olduğu Game One modelini kullandık. Bass ve tizler bir yana dursun, müziğin içerisinde kaç tane enstrüman var onları bile tespit edebilmek mümkündü.

sennheiser gsx 1000 ses karti 003
Sennheiser GSX 1000 ses kartı şuanda piyasada 229 dolardan satılıyor. Türkiye’de ise satan bir yer henüz yok. Biz de bu ses kartını Game Ekstra aracılığı ile temin etmiştik. Kendilerine de bu fırsatı sundukları için teşekkür ediyoruz. Eğer siz de Sennheiser GSX 1000 modelini satın almak isterseniz biraz beklemeniz gerekecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler