Cuma, Mart 29, 2024

Samsung Snapdragon 835’i 10 Nanometre FinFet teknolojisi ile üretecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Qualcomm firması ile yeni bir anlaşma yaparak Snapdragon 835 işlemcisi için 10 nanometre FinFet işlemci teknolojisi ile üretileceğini duyurdu. Bundan böyle yeni nesil işlemci için de stratejik iş birliği sağlanmış oldu.

Samsung çip biriminden sorumlu olan Kıdemli Başkan Yardımcısı Jong Shik Yoon‘un yaptığı açıklamada “Bu iş birlik bizim için güveni temsil ettiği gibi, bundan sonraki süreçlerde de önemli bir mihenk taşı olacaktır.” dedi.

Ekim ayında Samsung, bu sektörde 10nm FinFet teknolojisinin seri üretimine başlayarak çalışmalarını hızlandırmıştı. Önceki nesil 14nm FinFet ile kıyaslandığı zaman, Samsung’un 10 nm’si %27 daha yüksek performans sağladığı ve %40‘a kadar daha düşük güç tükettiği görülmüştü. Bunun yanı sıra kapladığı alan verimliliğinde ise %30’luk bir alan kârı elde edildi. Yani yeni FinFet teknolojisi hem hız, hem alan hem de daha düşük güç tüketimi ile karşımıza çıkacak.

qualcomm snapdragon
Snapdragon 835 işlemci, 10nm FinFet teknolojisi için daha küçük bir çip ayak izi kullanacak. Böylece daha büyük bataryaları daha ince şekilde tasarlayacaklar. Sonuç olarak ortaya daha yüksek kapasiteli bataryalar çıkacak. Samsung gelecekteki ürünlerin için de üreticilere OEM daha fazla kullanılabilir alan sunmuş olacak.

Gelişmiş çip tasarımı sayesinde pil ömründe önemli artışlar bizleri bekliyor olacak. Snapdragon 835 şuanda üretimde olduğu gibi, 2017’nin ilk çeyreğinde ticari cihazlar için dağıtıma başlanacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler