Cuma, Nisan 19, 2024

HiRes SteelSeries Arctis Prime Kulaklık İncelemesi 

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yakın zamanda Prime serisi yeni oyuncu mouse modellerini incelediğimiz SteelSeries’in bugün de yeni oyuncu kulaklığını ele alacağız. Özellikle e-spor tutkunlarının ilgisini çekebileceğini düşündüğümüz SteelSeries Arctis Prime kulaklık modelinin, tasarımı ve teknik özelliklerine ayrı ayrı bakalım.

İçindekiler ( Başlığa tıklayıp istediğiniz kısma geçebilirsiniz)

  1. Arctis Prime Tasarım ve Kutu İçeriği
  2. Arctis Prime Teknik Özellikleri
  3. Genel Değerlendirme

SteelSeries Arctis Prime Tasarım ve Kutu İçeriği

Tabii ki bu tip aksesuar ürünlerinde tasarım epey önemli. Bunu sadece dışarıdan nasıl gözüküyor gibi düşünmeyin. Bu tür ürünlerin tasarımı, rahat kullanım açısından da çok önemli. Yani aslında hem göze hoş gelen hem rahat hem de işlevsel bir ürün arıyoruz. SteelSeries Arctis Prime kulaklık bu tasarım yapısını az çok yakalamış olan kulaklıklardan bir tanesi.

SteelSeries Arctis Prime

Üst kısım: Kulaklığın üst kısmında dayanıklılığı arttırmak için metal bileşenler kullanılmış. Ama aynı zamanda ek ağırlık oluşturmaması açısından hafif metal bileşenlerine yer verilmiş. Tabii ki üst kısımda metal kısım direk olarak kafanıza temas etmiyor. Bu kısımda metalin üzerini kapatacak olan bir kafa bandı kullanılmış. Çıkarılabilir olan kumaş bant için yıkanabilir ya da yıkanamaz gibi bir bilgi bulunmuyor.

SteelSeries Arctis Prime

Kulak Yastıklar: Alt kısımdaki pedler ya da kulak yastıkları olarak söyleyebileceğimiz kısımda ise deri tercihi yapılmış. Malzeme kalitesi yüksek olan deri kullanılması hem avantaj getiriyor hem de dezavantaj getiriyor. Peki neden?

Deri Kullanılması: Kulak yastıklarında deri kullanılması, ses yalıtımı için önemli. Daha iyi kavrama özelliğine sahip olması nedeniyle, ciddi oranda ses yalıtımı artısı sunuluyor. Fakat deri kulak yastıkları da bir süre sonra terleme sorununu beraberinde getiriyor.

Bu sadece SteelSeries Arctis Prime modelinde gerçekleşen bir durum değil. Deri kulak yastıklarında çok sık yaşanan sorunlardan biri. Terlemeye bağlı olarak hem uzun kullanımlarda rahatsızlık hissediyorsunuz hem de deri kısımlarda zamanla yıpranma yaşanıyor.

Kumaş Kullanılması: Kulak yastıklarında kumaş kullanılması, terleme konusunda avantaj demek. Çünkü kumaş kullanıldığında, kumaşla beraber gözeneklerde karşımıza çıkıyor. Yani nefes alan, hava alan bir yapı oluyor. Ama bu durumda da yalıtım çok iyi olmuyor. Deri kadar iyi olmuyor diyelim. İşte seçim kullanıcılara kalıyor demek lazım. Hangi tarafı seçeceğiniz sizin bileceğiniz şey.

SteelSeries Arctis Prime

Diğer taraftan SteelSeries Arctis Prime kulak yastıklarında deri tercihi yapıldığını söyledik. Burada kullanılan deri dayanıklı bir malzeme gibi duruyor. Özellikle kulak yastıklarını sıktığınız zaman anında eski haline döndüğünü görüyorsunuz. Her hangi bir zarar görmüyor.

Tasarım kısmından devam ettiğimiz zaman, SteelSeries Arctis Prime modeli için söyleyeceğimiz ufak şeyler de var. Mesela sürücülerin üzerinde yer alan kapak kısmı. Tabii ki burada markanın logosu yer alıyor. Fakat marka isteyenler için bu kapakları çıkarma şansını sunmuş. Mıknatıslı olan kapaklar kolayca çıkarılıp takılabiliyor.

Yine kulaklık başına yerleştirilmiş olan mikrofon kısmını unutmamak gerekiyor.  Mikrofonu çekerek çıkarabiliyor ve istediğiniz gibi konum ayarlamasını da yapabiliyorsunuz. Son olarak tuş kısmında ise sol başlığın kullanıldığını ekleyelim. Tüm tuşlar buraya taşınmış. Ses açma ya da kısma, mikrofon tuşu ve girişler tek tarafta.

Kutu İçeriği

Bir kulaklığın kutu içeriği ne kadar zengin olursa, SteelSeries Arctis Prime modelinin kutu içeriği de o kadar zengin. Kutunun içerisinde;

  • SteelSeries Arctis Prime kulaklık
  • 2 X 3,5 mm kablo
  • Mikrofon pop filter
  • Belgeler çıkıyor.

Tasarım kısmı için söyleyeceklerimiz bunlar. Gelin şimdi de oyuncuları tatmin edecek olan teknik özellikler kısmına geçelim.

SteelSeries Arctis Prime Teknik Özellikleri Nasıl?

Başta belirttiğimiz gibi bu kulaklık modeli, HiRes kulaklık modellerinden. Yani ses kalitesi konusunda iddialı bir ürün. Kulaklık içerisinde 40 mm Neodim sürücüler kullanılmış. 10-40.000 Hz arasında frekans tepkisine sahip olan seri, standart kulaklık modellerinden iki katından fazla kristal netliğinde ses üretiyor.

Yani bu şu demek ki kulaklıkta ses ayrıntıları, netliği ve tizleri oldukça başarılı. Bass kısmına gelince, öyle çok yüksek üst düzey bir bass deneyimi sunulmuyor. Bass kalitesi bir tık daha iyi olabilir mi olabilirmiş. Ama genel anlamda bakarsak ses kalitesi başarılı. Zaten videoda da ses testlerini göreceksiniz.

SteelSeries Arctis Prime

HiRes Konusunda Küçük Bir Not: HiRes özelliğini kullanmak istiyorsanız ve kulaklığınızı da standart olarak 3.5 jak ile anakarta takıp direkt o şekilde ses alıyorsanız, bilgisayarınızda yer alan anakartın HiRes destekli olması gerekiyor. Aksi durumda bu kaliteyi yakalayamazsınız.

Kaçırmayın: SteelSeries Prime Mouse Serisi İncelemesi 

Teknik Özellik Detay

  • Sürücüler: Neodim sürücüler 40 mm
  • Kulaklık Hassasiyeti: 92 dB SPL
  • Kulaklık Empedansı: 32 Ohm
  • Kulaklık Frekans Tepkisi: 10-40.000 Hz.
  • Giriş: 3.5 mm jak

steelseries arctis prime 005 e1625459566645

Mikrofon: SteelSeries Arctis Prime kulaklıkta, Discord sertifikalı ClearCast mikrofon kullanılmış. Gürültüleri engelleyebilen mikrofon, uç kısmında da bir pop filter ile beraber geliyor. Bu da net ses için iyi bir seçim olmuş.  Onun dışında tasarım kısmında zaten, mikrofonun geri çekilebilir bir tasarım yapısında geldiğini ve ayarlanabilir olduğunu söyledik.

Mikrofon Teknik Özet

  • Frekans tepkisi: 100-10.000 Hz
  • Empedansı: 2200 Ohm
  • Tür: Geri Çekilebilir

Teknik özellikler için de sona geldiğimize göre artık son bir değerlendirme yapabilir ve SteelSeries Arctis Prime incelememizi bitirebiliriz.

steelseries arctis prime 012 e1625459606471

Genel Değerlendirme

Kulaklık ses kalitesi konusunda başarılı. Sadece bass kısımlarında biraz daha iyi olabilirdi ama asla kötü değil. Bunun dışında sevdiğimiz ve sevmediğimiz yönleri de var. Onları da artıları ve eksileri kısmında ekleyelim.

Artıları

  • Ses kalitesi başarılı. Ama terkar belirtelim ki bass konusunda bir tık iyileştirme olabilirdi.
  • Mikrofon konusunda başarılı ve mikrofon tasarım açısından da kullanışlı.
  • Malzeme kalitesi yüksek.

Eksileri

  • Kullanılan kablolar ince 3.5 jak kablosu. Örgü kablo yok. Uzun kullanımlarda kopma durumları yaşayabilirsiniz.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler