Salı, Nisan 23, 2024

Logitech G Pro X Wireless İncelemesi 

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası inceleme masamızın yeni konuğu, e-spor şampiyonlarının tercihi Logitech G Pro X Wireless kulaklık. CS:GO, Fornite ve LOL gibi e-spor oyunlarda ün yapmış birçok e-sporcunun tercihi olarak gösterilen kulaklık, gerçekten söylendiği gibi üst düzey mi ve standartların üzerine çıkabiliyor mu bunu deneyimleyeceğiz.

Ayrıca her zaman olduğu gibi tasarımımıza ve kutu içeriğimize de detaylı olarak bakacağız. O zaman niye zaman kaybediyoruz, hemen geçelim incelememize.

İçindekiler (Tıklayarak direkt istediğiniz bölüme geçebilirsiniz)

  1. G Pro X Wireless Tasarım
  2. G Pro X Wireless Teknik Özellikleri
  3. Genel Değerlendirme

Logitech G Pro X Wireless Tasarım ve Kutu İçeriği

Logitech G Pro X Wireless, hem sağlam hem şık hem de kullanışlı bir kulaklık. Zaten e-spor turnuvalarında kullanılan kulaklıktan da böyle bir şey bekleriz. Önce kulak yastıklarından ve baş kısımlardan söz edelim. Baş kısımlarında “G” logosunun yerleştirildiği kapaklar var. Çok ilgi çeken kapaklar değil ama şık görüntü sunulması için yetmiş. Kulak yastıkları kısmında ise hem deri hem de kumaş başlıklar gönderiliyor.

Logitech G Pro X Wireless

Artık hangisini isterseniz kullanabiliyorsunuz. Eğer kumaş başlıkları seçerseniz burada bilmeniz gereken önemli detay şu ki kumaş kısımları biraz toz toplayabiliyor. Belli aralıklarla bu kısımları temizlemeniz gerekebilir.

Onun dışında deri ya da kumaş tercihi sizin seçiminiz. Her iki kulak yastığı için de malzeme kalitesinin yüksek olduğunu ve kulak yastıklarının sıkıştırıldığı zaman da formunu koruduğunu ekleyelim.

Logitech G Pro X Wireless

Kulaklıkta üst kısımlara doğru çıktığınız zaman ise önce çatal birleşim kısımlarını görüyorsunuz. Burada çatal kısımlarında dayanıklılığı arttırırken yüksek hareket kabiliyeti sunmak ve hafiflik sağlamak adına birinci sınıf alüminyum kullanılmış.

Daha yukarı çıktığımızda kafa bandı kısmında ise, yüksek malzeme kalitesi olan deri bir kafa yastığı görüyoruz. Bu bölümün iç kısmında ise çelikle güçlendirme yapılmış ve çelik malzemenin dayanıklılığından yararlanılmış.

Logitech G Pro X Wireless

Tasarım kısmında söyleyebileceğimiz son şey şu ki kulaklıkta yer alan mikrofon tak çıkar mikrofon. Kullanacağınız zaman takıyorsunuz ve kullanmadığınız durumlarda da çıkarıyorsunuz.

  • Ölçüler: 138 mm uzunluk, 195 mm yükseklik, 94 mm genişlik
  • Ağırlık: 370 gram

Kutu İçeriği

Logitech G Pro X Wireless kutu içeriği çok zengin. Premium sınıfı bir ürünle karşı karşıya olduğumuzu kutudan da anlıyoruz. Kutunun içerisinden;

  • Kulaklığın kendisi,
  • Takılı olarak gelen hafızalı köpük özellikli deri yastıklar,
  • Esktra olarak gelen hafızalı köpük özellikli kumaş yastıklar,
  • Çıkarılabilir mikrofon,
  • 1.8 metre boyunda USB A- USB C şarj kablosu,
  • USB Lightspeed kablosuz adaptör,
  • Taşıma çantası,
  • Kullanım belgeleri çıkıyor.

Logitech G Pro X Wireless

Tasarımını oldukça başarılı bulduğumuz kulaklığın teknik özellikleri için bilgilere geçelim.

Logitech G Pro X Wireless Teknik Özellikleri

Logitech G Pro X Wireless incelemesi için kilit nokta teknik özellikler. Çünkü söylediğimiz gibi e-spor şampiyonlarının bile tercih ettiği modellerden bir tanesi. Daha özellikleri hiç incelemeden bile akla ilk gelen şu oluyor; özellikleri çok iyidir düşüncesi. Peki öyle mi? Bunu değerlendireceğiz.

Pro-G 50 MM Sürücü: Hibrit ağ yapısında sürücüler, kulaklığı adeta kalbi konumunda diyebiliriz. Logitech tarafından sunulan 50 MM sürücüler, daha geniş frekans aralığında çok daha net seslerin sunulmasını sağlıyor. Hem ses netliği konusunda iddialı olan sürücüler hem de bass performansı konusunda iddialı.

Logitech G Pro X Wireless

DTS HeadphoneX 2.0: 7.1’in biraz daha ötesinde bir teknoloji olduğu iddia edilen sistem, oyunculara büyük bir avantaj sağlıyor. Yakın alan ve uzak alan seslerinin çok iyi bir şekilde ayırt edilmesinin sağlandığı sistemde, düşmanlarınızın konumunu daha iyi anlayabiliyorsunuz. Tamamen hatasız çalıştığı iddiası da var ki bu oyunculara çok büyük bir artı sağlayacaktır.

logitech gprox wireless 013 e1625458337727

BlueVoice Mikrofon: E-sporcular için oyun sırasındaki iletişim çok önemli. Logitech G Pro X Wireless modelinde de bu iletişimi sağlayacak olan kaliteli bir mikrofon artısı var. Logitech tarafından verilen bilgilere göre stüdyo kalitesinde ses iletimi sağlayan mikrofon, gürültü azaltma ve ses filtreleme özelliklerine sahip.

Üstelik G HUB yazılımı üzerinden mikrofonun tüm özelliklerini kontrol edebiliyor ve ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Burada ünlü e-sporcuların hazır profillerini de kullanmanız mümkün.

Logitech G Pro X Wireless

Uzun Süren Pil Ömrü: 2.4 GHz frekansı kullanarak sorunsuz bir kablosuz bağlantı deneyimi sunan Logitech G Pro X Wireless, yüksek pil kullanım ömrüyle de dikkat çekiyor. Serinin tek şarj ile 20 saate kadar kullanım ömrü var. Tabii ki bu süre kullanım durumuna göre de değişebiliyor. Sürekli yüksek seste tabii ki süre düşecektir.

Logitech G Pro X Wireless

G-HUB artısı: Pro X Wireless incelemesi için son nokta yazılım artısı. Kulaklık yazılım konusunda da çok önemli artıyla geliyor. G-HUB üzerinden tüm detayları ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca dediğimiz gibi e-sporcuların hazır profil ayarlarını da kullanabiliyorsunuz. Seçim sizin.

Teknik Özellikler Özet

  • Sürücü: Neodimyum Hibrit Ağ Pro-G 50 mm sürücü
  • Frekans Yanıtı: 20 Hz – 20 KHz
  • Empedans: 32 Ohm
  • Hassasiyet: 91.7 dB
  • Pil Ömrü: 20 saat

Logitech G Pro X Wireless

Logitech G Pro X Wireless için söyleyeceklerimiz bu kadar. Özellikleri tek tek değerlendirdiğimize göre artık genel yorum bölümüne geçebiliriz.

Genel Değerlendirme

Malzeme kalitesi konusunda bir kere farkını ortaya koyan bir kulaklıktan söz ediyoruz. Çatal, kafa bandı, kulak yastıkları kısmında malzeme kalitesi çok başarılı. Bunun dışında ses kalitesi de oldukça tatmin edici düzeyde. Ek olarak e-spor oyuncularının profillerini, ayarlarını kullanmanızı sağlayan bir G-HUB yazılımı artısı da var. Sizin anlayacağınız 2 bin TL üzerinde bir fiyatı olmasa, gayet başarılı bir ürün.

Ödüller

editor tavsiyesi ustun performans odul 2021

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. Tarafsız inceleme ve yorumlama icin tesekkur ederim sanirim pro x wireless param yetmesede kablolu modelini alacagim. insallah bu sekilde devam edersiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler