Cuma, Nisan 19, 2024

Honda Firmasının Ürettiği HA-420 HondaJet 778 KM Hız Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Honda firmasını kara ve denizde gördüğümüz gibi, havada da görmeye başladık. Yeni üretmiş olduğu HA-420 HondaJet isimli uçak dünya hız rekoru kırdı. Honda Aircraft Company adı altında üretilen jet 43 bin irtifaya çıkarak 960 mil mesafeyi en hızlı tamamlayan jet oldu.

HondaJet HA-420 Dünyanın En Hızlı Jeti Oldu

Bu tip haberleri yaparken bazen kendi kendime düşünüyorum “arkadaş dünya hız rekoru kırdı diyoruz. Adam bu jeti sürerken 778 kilometre hız yapıyor. Kafalar nasıl sağlam kalıyor anlatsana Honda kardeş” moduna girebiliyorum. Normal yolcu uçakları ortalama saatte 860 km hız ile uçarken, HondaJet çift motorlu minik gövdesi ile 781 km’yi gördü.

Zira Honda Aircraft Company adı altında üretilen bu jet modeli Amerika’nın en yoğun dört havacılık rotasında test edildi ve dünya rekoru kırdı. HondaJet şuanda 1000 mil mesafeyi üç saatin altında ve en hızlı şekilde tamamlayan tek jet olmuş oldu.

hondajet
18 Nisan tarihinde ilk HondaJet AERO 2016 etkinliğinde satışa çıkan bu canavar, 9 Nisan’da Teterboro havalimanından havalanarak rekor denemesine başlamıştı. Saat 14:15’te kalkan HondaJet, saat 16:06’da Fort Lauderdale (Florida)’ya iniş yaptı. Elde edilen verilere göre 960 mil mesafeyi tam 43 bin fit irtifada uçarak 2 saat 51 dakikada tamamladı. Hız tarafında ise saatte 778 km yaparak maksimum hızı gördü.

Ayrıca Boston-Palm Beach arasında bir uçuş rekoru gerçekleştirmek için 19 Temmuz tarihinde saat 07:18’de New Bedford’dan kalkan HondaJet, saat 09:16’da Palm Beach’e sağ salim vararak bir rekor daha kırdı.

Böylece tam 1705 km‘lik mesafeyi 2 saat 58 dakikaya indirerek 782 km‘lik hız rekorunu kırmıştı. Tüm bu rekor denemeleri ABD Ulusal Havacılık Derneği tarafından onaylanarak dünya rekoru ile taçlandırıldı.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler