Perşembe, Mayıs 2, 2024

Honda Mühendislerinden Civic Type-R Pikap!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Honda mühendisleri SMMT için bir araç tasarladı. İşte Civic Type-R Pikap!

Günümüzde pikap araçlar en üst teknolojileri içererek otomobil gibi özellikler gösterirken, Honda durumu tam tersine çevirdi. Honda mühendisleri Civic Type-R’ın kasa tipini değiştirerek aracı pikap olarak geliştirdiler.

civic typer 4 min

Honda mühendisleri Civic Type-R pikap (Project P) modelini test için hazırladı. Her yıl Birleşik Krallık’ta düzenlenen SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders – Otomotiv Üreticileri ve Tüccarları Kurumu) Test günleri yaklaşırken Honda’da yeni modeli ile hazır gibi görünüyor.

Aracın her ne kadar dışı değişmiş olsada motorunda herhangi bir değişiklik bulunmuyon. Hali hazırda satışta bulunan Type-R’ların motoru bu araçtada bulunuyor. Motoru bilmeyenler içinde tekrardan hatırlatmakta fayda var.

civic typer 3 min

Civic Type-R Pikap’ın Motoru!

Honda, Civic Type-R Pikap modelinde 2.0 litrelik turbo benzinli bir motor kullanmış. Bu motor 325HP gücünde. 0’dan 100’e hızlanışı ise sadece 6 saniye. Aracın önden çekişli olduğunu belirtelim. Ayrıca son hızı ise 265 km/h.

civic typer 1 min

Araç tasarlanırken arka koltuklar iptal ediliyor ve bagajla birleştiliyor. Garip olan kısım ise aracın gövdesinden hemen hemen hiç parça çıkarılmamış. Araç pikaba döndürülmüş ancak arkasındaki koca spoiler’ı bile hala yerinde. Yani spor görünümünden hiçbir şey kaybetmemiş.

Bunlara ek olarak Honda, Civic Type-R Pikap’ın “En hızlı önden çekişli pikap” olacağını iddia ediyor. Keza bu motorla olması normal. Çünkü aracın ağırlığı ve motoru bu lakap için oldukça uygun.

civic typer 2 min

Bizce bu model oldukça güzel olmuş. Yollarda böyle araçlara rastlasak oldukça hoş olurdu. Sizce yeni Honda Civic Type-R Pikap (Project P) nasıl olmuş? Satışına başlanılsa nasıl olur?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

    • Burdaki amaç piyasadaki K segmenti pikaplar gibi araç üretmek değil.(Amarok vs.) Yapılmak istenen şey otomobil pikap konsepti. Zaten satış için değil test için üretildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler