Perşembe, Mart 28, 2024

Elon Musk, Üretimde Aşırı Robot Kullanımından Şikayetçi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli otomobil denildiğinde akla ilk gelen isim olan Tesla‘nın CEO’su Elon Musk, şirketin uygun fiyatlı otomobili Model 3‘ün üretiminde kullanılan robotlar hakkında konuştu. Aşırı robot kullanımının bazı problemleri de beraberinde getirdiğini belirten Elon Musk, insanları aşırı robot ve yapay zeka kullanımına karşı uyardı. Bu da demek oluyor ki, robotlara çok da güvenmemek gerekiyor. 

Geçtiğimiz Üç Ay İçerisinde Rekor Üretim Rakamına Ulaşıldı

Teknoloji alanında son dönemde büyük adımlar atan Elon Musk, sahibi olduğu Tesla kuruluşu ile büyük başarılara imza attı. Tamamen elektrik ile çalışan otomobilleri önceden sadece bir hayal olarak görürken, Tesla gibi büyük şirketler sayesinde bunun sadece hayalden ibaret olmadığına şahit olduk. 

Şirket ürettiği otomobiller sayesinde büyük başarılara imza attı. Tabii ki bu başarılar da sonuçsuz kalmadı. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz 3 ay içerisinde tamı tamına 34.494 adet otomobil üreterek bir rekora imza attı. 

Elon Musk Aşırı Robot Kullanımından Şikayetçi İÇERİK PNG min

Şirketin uygun fiyatlı otomobili olan Model 3 için şirket, tam 9.777 üretim sayısına ulaştı. Diğer daha üst seviye olan Model S ve Model X’in üretim sayısı ise 24.728’e ulaşmış durumda. 

Bulunduğumuz durumda ise haftalık olarak 2.000 adet Model 3 üretmeyi başaran Tesla, hedefleri olan 2.500 rakamına ise oldukça yaklaşmış görünüyor. Bu noktada karşılaşılan gecikmenin altında ise, tahmin edemeyeceğimiz üzere gelişmiş teknoloji yatıyor, sevgili hocalar. 

Robotlar Üretimi Hızlandırmak Yerine, Yavaşlatıyor

Haftalık hedefinin şuan için altında kalan Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, robotlar ve yapay zeka kullanımı hakkında ilginç bir açıklamada bulundu. Yaptığı konuşmada iş adamı Musk; üretimde fazla sayıda robot ve yapay zeka kullanımının, işi hızlandırmak yerine yavaşlattığını açıkladı.

Hedeflenen hızlı üretime robotların engel olduğunu, işleri hızlandırmak için daha fazla insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Elon Musk, robot sisteminden tam verim alınamadığı için vazgeçildiğini dile getirdi. 

Teknolojinin ilerlemesi, hepimizin yararına oluyor. Fakat bazı durumlarda, en gelişmiş teknolojiler ve yapay zekalar bile, bir insanın kabiliyetlerine ve zekasına erişemiyor. Bu noktada Tesla şirketinin sahibi Musk‘ı da, şikayetçi görüyoruz. Belki de aşırı teknoloji kullanımından gerçekten kaçınmalıyız, sevgili hocalar. 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler