Cuma, Mart 29, 2024

Honor 8X Türkiye’de Satışa Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Honor tarafından bugün yapılan lansman ile birlikte Honor 8X, Türkiye’de satışa sunuldu. Honor 7X’in bir üst modeli olan Honor 8X, uygun fiyatıyla ve yapay zeka desteği ile oldukça dikkat çeken bir model.

Son kullanıcılar Honor tarafında geçtiğimiz ay çıkan akıllı telefonlarını pahalı bulup, biraz daha giriş ve orga segmente hitap edecek modeller talep etmişti. Honor’da bu duruma kayıtsız kalmayarak, Honor 8X modelini Türkiye’ye getirdi ve lansman ile duyurmuş oldu.

Honor 8X Hangi Özelliklere Sahip?

6.5 inç boyutunda 2340 x 1080 çözünürlükte ekrana sahip Honor 8X, %91 ekran kasa oranına sahip. Honor 8X, IPS LCD panel ekran ile birlikte oldukça iyi bir görüntü kalitesi sunuyor. Çerçeveleri diğer cihazlara göre daha az olan Honor 8X’de Honor 7X’den farklı olarak 19.5:9 oranında çentikli ekran bulunuyor. 

Honor 8X Türkiyede Satışa Sunuldu 2 PCH

8 çekirdekli 12 nm fabrikasyon sürecinde üretilmiş HiSilicon Kirin 710 yonga setinden gücünü alan Honor 8X, 4 GB belleğe ve 64/128 GB depolama seçeneklerine sahip. GPU Turbo özelliği ile oyunlarda daha yüksek performans sunuyor. 

Honor 8X’in arka tarafında birinci kamera 20 MP çözünürlüğünde f/1.8 diyafram açıklığına sahip. Derinlik algılama için kullanılan ikinci kamera ise 2 MP çözünürlüğüne sahip. Kirin 710’da bulunan donanımsal yapay zeka ile birlikte oldukça çarpıcı fotoğraflar çekilebiliyor. Arka kamerada portre modu ve sahne ışıklandırması bulunuyor. 

Ön tarafta 16 MP çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklığına sahip tek kamera bulunuyor. Ön kamerada Portre modu ve sahne ışıklandırması da bulunuyor. 

Honor 8X Türkiyede Satışa Sunuldu 3 PCH

Cihazda 3750 mAh değerinde Li-Po çıkarılamayan batarya bulunuyor. Honor’un iddiasına göre tek şarjla 1.7 gün boyunca çalışabiliyor. Yani Honor 8X bir günü çok rahat bir şekilde çıkarabiliyor. 

Honor 8X’in Türkiye Fiyatı

Honor 8X, A-101’de ₺2299 fiyatıyla satışa sunulacak. A-101’in internet sitesinden Honor 8X alan ilk 200 kişiye ise ₺200 değerinde Huawei Bluetooth kulaklık hediye ediliyor.  

Honor 8X Türkiyede Satışa Sunuldu 4 PCH

Sizce Honor 8X’in Türkiye fiyatı rakiplerine göre iyi mi? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler