Cuma, Mart 29, 2024

Honor Magic4 Ultimate Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Shenzhen merkezli akıllı telefon üreticisi Honor, Magic4 serisini Çin’den önce Şubat ayında küresel olarak tanıtmıştı ve bugün ise serinin amiral gemisi seviyesindeki modeli Magic4 Ultimate Edition resmi olarak tanıtıldı.

Mevzubahis akıllı telefon temel olarak Magic4 Pro’nun yükseltilmiş versiyonudur. Ultimate modelinde 1/1.2 inç büyüklüğünde 50MP çözünürlüğünde ana kamera yer alıyor. DXOMark tarafından gerçekleştirilen testlerde Magic4 Ultimate’in kamera kümesi Huwaei P50 Pro modelini 2 puan geride bırakarak 146 puan kazanmayı başardı.

Honor Magic4 Ultimate kamera kurulumu neler içeriyor?

honor magic4 ultimate kamera
Honor Magic4 Ultimate Tanıtıldı! 7

Akıllı telefonun Ultra geniş açılı kamera modülü Magic4 Pro ile kıyaslandığında daha yeni, daha büyük ve daha keskin 1/2 inçlik sensörle geliyor ve 64MP çözünürlük sunuyor. 126 derece geniş açı sunan 7P’lik lens f/2.2 diyafram açıklığına ve özel kaplamalara sahip.

honor magic4 ultimate kamera
Honor Magic4 Ultimate Tanıtıldı! 8

Kamera modülünde 90 3,5x optik yakınlaştırma sunan 90 mm lense ve 64MP çözünürlüğe sahip Optik Görüntü Sabitlemeli (OIS) telefoto kamera bulunuyor ve 8×8 dToF sensörüne sahip telefoto kameranın ve ortam ışığının renk sıcaklığı ile yapay aydınlatmadan kaynaklanan herhangi bir titremeyi algılayabilen 8 kanallı bir sensörü de bulunuyor.

Ön tarafta ise 12MP çözünürlüğünde ve 100 derece açı sunan geniş açılı bir özçekim kamerası bulunuyor. Bu özçekim kamerası aynı zamanda biyometrik kimlik doğrulama tarafında yüz tanıma yapabilmesi için üç boyutlu (3D) derinlik sensörü kullanıyor.

honor magic4 ultimate fiyat
Honor Magic4 Ultimate Tanıtıldı! 9

Güçlendirilmiş kameralar ile gelen Honor Magic4 Ultimate, bu akıllı telefon için özel olarak tasarlanan özel bir görüntü işlemcisi tarafından destekleniyor. Watt başına minimum 13.4 TOPS maksimum ise 28.8 TOPS tepe performans sunuyor. Kamera tarafından gelen görüntüler kanal başına 20 bit olarak işleniyor ve canlı önizleme ile 4K gece modu sunuyor.

Honor Magic4 Ultimate Edition, bazı teknolojiler haricinde Magic4 Pro modeli ile aynı. 12GB RAM ve 512GB depolama alanı ile birlikte gelirken Qualcomm’un 8 Gen 1 yonga setinden güç alıyor ve yazılım tarafında Magic UI 6.0 kullanıcı arayüzüne sahip Android 12 işletim sistemi ile birlikte geliyor.

honor magic4 ultimate tanitildi
Honor Magic4 Ultimate Tanıtıldı! 12

Ekran tarafında 6.81 inçlik LTPO OLED panel kullanılıyor ve 1312×2848 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranın yenileme hızı ise kullanıma bağlı olarak 1Hz ile 120Hz arasında değişkenlik gösteriyor. DXOMark, akıllı telefonun ekranını teste tabi tuttu ve 95 puan verdi.

100W Hızlı Kablolu Şarj teknolojisini destekleyen akıllı telefon tıpkı Pro modelde olduğu gibi 4600 mAh kapasiteli batarya ile geliyor ve kablosuz şarj 50W hız sunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler