Cumartesi, Nisan 20, 2024

HP Victus Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

HP’nin yeni Victus serisi, çok kısa bir süre önce ülkemizde de satışa çıktı. Hem günlük kullanım odaklı hem de oyun keyfi verecek bir laptop arayanların hedefinde olacak seri inceleme masamızın da yeni onur konuklarından biri olacak. Bize gelen modelin tam adının HP Victus 16 e-0000nt olduğunu belirtelim ve incelememize geçelim.

Bu arada şu küçük hatırlatmayı da yapalım ki serinin farklı kodlara sahip farklı modelleri de var. Bu modellerde ekran yenileme hızı ya da çözünürlük değeri gibi değişiklikler karşınıza çıkabilir.

HP Victus Laptop Tasarımı

HP’nin yakından tanıdığımız oyuncu serisi laptop modelleri var. Omen ve Pavilion Gaming modellerinden söz ediyorum. Bu modellerde de genel anlamda gördüğümüz bir tasarım yapısı var.

Omen ve Pavilion modellerindeki gördüğünüz zaman dikkati hemen çeken tasarım yapısı, HP Victus laptop serisinde yok.

Bu seride daha sade bir tasarım tercih edilmiş. Zaten günlük kullanım için de uygun olabilecek bir seri derken, tasarımın bu yönünden de söz ediyordum.

HP Victus laptop

Kapak kısmında sadece Victus logosunun kullanıldığını gördüğümüz modelde, iç kısımda da alt alanda bir victus yazısı ve klavyenin hemen üzerinde yer alan victus logosu şeklinde desenler dikkat çekiyor.

Ama bunların dışında tasarımda ek olarak bir oynama, bir hareket söz konusu değil. O kadar ki klavyenin altında da herhangi bir aydınlatma kullanılmamış. Bana soracak olursanız aydınlatmanın olmaması büyük bir eksiklik. En azından tek renk, soft bir aydınlatma kullanılabilirdi.

Tasarım kısmında son olarak ekran çerçevelerini de belirtelim. Modelin ekran boyutu biraz daha geniş. Üstelik ekran çerçeveleri de ince tutulmuş. Geniş bir ekran görüntü alanı sunulmuş. Bu açıdan tatmin edici bir seri diyebiliriz.

  • Ölçüler: 37 cm X 26 cm X 2.35 cm
  • Ağırlık: 2.46 kg
  • Portlar Sol: Güç girişi, LAN girişi, HDMI, USB ve USB Type C, Kulaklık girişi ve MicroSD kart girişi
  • Portlar Sağ: 2 adet USB port

Tasarım kısmında başka söyleyebilecek bir söz yok. O zaman artık tasarımı bitirelim ve merak edilen teknik özelliklere bakalım.

HP Victus Laptop Teknik Özellikleri Nasıl?

İlk bakmamız gereken kısım tabii ki ekran özellikleri olacak. Doğrudan odaklandığı kısım oyun değil. Bu nedenle ekran konusunda cihazın, yenileme hızlarında geri planda kaldığını görmekteyiz.

16.1 inç ekran boyutunun sunulduğu IPS panelde 60 Hz standart yenileme hızı söz konusu. Ayrıca mikro kenarlı yansımasız ekranın çözünürlük değeri de 1920 X 1080 olarak seçilmiş. Son olarak ekranın parlaklık değerinin de 250 nit gibi standart bir değer olduğunu eklemiş olalım.

HP Victus laptop

Ekran kısmını bitirmeden önce ek bir not eklemek istiyorum. Giriş kısmında da belirttiğimiz gibi bize gelen modelde 60 Hz ekran yenileme hızı var. Ama serinin 144 Hz yenileme hızına kadar çıkan versiyonu da olduğunu hatırlatmak isterim. Tabii ki 144 Hz ekran yenileme hızını tercih edeceğiniz modelin fiyatı biraz daha yüksek.

İşlemci ve Ekran Kartı

HP Victus laptop modelinde işlemci olarak AMD tercihi yapıldığını, ekran kartı olarak ise Nvidia tercihinin yapıldığını gördük. İşlemci kısmında AMD Ryzen 7 5800H modeli kullanılırken, ekran kartı kısmında ise Nvidia RTX 3050 4 GB modeline yer verilmiş.

Evet ekran kartı yeni nesli yansıtıyor ama yeni neslin de giriş modeline yer vermişler. Oyun deneyimi konusunda nasıl sonuçlar verdiğini zaten videomuzda yer alan testlerde göreceksiniz.

HP Victus laptop

RAM ve Depolama

RAM kısmında standartlar yakalanmış. HP Victus laptop serisinin bize gelen modelinin içerisinde 2 X 8 yani 16 GB 3200MHz DDR4 RAM yer alıyor. Depolama kısmında ise 1 TB kapasiteye sahip olan NVMe M.2 SSD yer alıyor.

Pil ve Adaptör

HP Victus laptop, pil süresi konusunda gayet iyi değerler sunuyor. Cihaz 4 hücreli 70 Wh bataryaya sahip. Karma kullanımda pil ömrünün 10 saatin biraz daha üzerine kadar çıktığı belirtilmiş.

Pil süresi konusunda tatmin edici olan model, adaptör konusunda 200W adaptörüyle gelmekte.

HP Victus laptop

Kamera, Hoparlör ve Yazılım Detayları

Victus laptop incelemesi için yavaş yavaş sona yaklaşırken diğer detaylardan da söz etmek istiyorum. Mesela kamera kısmı. Genel anlamda laptop kameralarında bir kalite sıkıntısı var. Hala modellerde 720p kameralar kullanılmakta. HP Victus laptop modeli de bunlardan biri olmuş.

Cihazda kamera konusunda 720p 30 fps bir kamera kullanılmış. Çekim ve ses kalitesi ise çok başarılı değil. Videodan da bunu görebilirsiniz.

Kamera kısmından hoparlör kısmına geçtiğimiz zaman bizi tatmin edici B&Q ses sistemi karşılıyor. Çift hoparlörlü ses sisteminin genel performansı gayet başarılı.

Son olarak Victus laptop modelinde yer alan yazılımdan da söz edelim. Cihazda tüm ayarları kontrol edebileceğiniz ve çalışma modları arasında geçiş yapabileceğiniz Omen Gaming yazılım desteği var. Arayüzünü Omen serisinden de tanıdığımız yazılımın, kullanımı kolay ve işlevselliği yüksek.

HP Victus Laptop Oyun Testleri

Bu kısımda videoya geçmenizi öneriyorum. Valorant, Forza Horizon 4 gibi oyunlarda oyun testlerini yaptık. Sonuçları ve genel performans değerlerini videodan izleyebilirsiniz.

HP Victus laptop

Son Sözler

HP Victus laptop incelemesi için sona geldik. Cihazın genel olarak başarılı bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Tabii ki çok yüksek bir beklentinizin de olmaması gerekiyor.

Özellikle RTX 3050 ekran kartının kullanıldığını unutmayın. Daha üst düzey bir cihaz istiyorsanız, Victus laptop sizin için çok uygun olmayacaktır (en azından bu versiyonu). Ama orta halli cihaz arayışı içerisinde olanlar için güzel seçeneklerden bir tanesi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

11 YORUMLAR

  1. Hocam bana acil yardım lazım cihaz hp Victus 16 ryzen 5 5600h rtx 3050 olan 16gblik ramli versiyonu oyunlarda anı ghz düşüyor önce işlemci de sonra ekran kartında 10 saniye sonra düzeliyor anı anı giriyor drop gibi ne yapmam lazım???

  2. merhaba ben victusun rtx 3060 i7 16gb lısını aldım ama akıcılık hissini yakalayamiyorum ve oyunlarda fps sorunu oluyor nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz

  3. Oğulcan cevap fırsatı olmadı mı ki yorumlar mail olarak geliyor fırsat mı olmadı. bende merak ettim. bir dokunuş yapsan bu konuya açıklık getirmek için senin yorumun isteriz.

  4. merhaba . Aynı Bu ekran kartından aldım RX 6950 XT Gaming oc . 850 power var. ryzen 7 7700x işmecim.Ancak oynadığım oyunda oyun saati hızım 500’ü geçmiyor. ve discordda bile ekran verdiğim zaman oyun kasıyor. Ekran kartından veya obsden kayıt ve yayın yaptığımda da aynı şekilde. Nedenini biliyor musunuz ?

  5. klavyenin önündeki ızgaralar ne işe yarıyor? bilen var mı? hoparlör değil hava girişi de yok sadece tasarım amaçlı mı? bir bilgisi olan var mı ?

  6. merhaba omen gaming hub ile ilgili RGB klavye nasıl değiştirilir bir video çekilse iyi olur çoğu kişi victus modelleri ile ilgili bu konuyu sormuş forumlarda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler