Salı, Nisan 23, 2024

HTC’nin “Duo Camera” Teknolojisi Geri Dönüyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

HTC şirketi, 2011 yılından 2014 yılına kadar çıkardığı çift lensli Duo Camera teknolojisiyle donatılmış akıllı cep telefonu modellerinin ardından uzun bir süre tek lensli kameralar kullanıyordu.Geçtiğimiz günlerde şirket, Tayvan‘da duyurulan yeni amiral gemisi HTC U11+ lansmanında yeni bilgiler verdi. Eskiden HTC telefonlarda görmeye alıştığımız çift kamera teknolojisini, 2018 yılında duyurulacak olan üst düzey akıllı cep telefonu modellerinde tekrar göreceğiz.

HTC, Günümüzdeki Popüler Portre Modunun Temellerini Atmıştı

Tayvan kökenli ve günümüzde akıllı cep telefonu üreticisi olan şirket HTC, çift lensli kamera teknolojisini yıllar önce hayatımıza sokmuştu. Duo Camera ismi verilen bu teknoloji sayesinde fotoğrafları ortam derinliğiyle beraber kayıt altına alabiliyorduk. Yani biraz daha açıklayıcı olmak gerekirse Duo Camera, insan gözü gibi odaklanılan nesneyi arka plandan ayırmaya yarayan bir teknolojiydi. Bu teknoloji sayesinde HTC şirketi, günümüzde oldukça popüler olan portre modlarının temellerini atmıştı diyebiliriz. Fakat her ne kadar ilgi çekici ve yenilikçi olsa da, bu teknolojiyi son kullanıcıya yeterince iyi aktaramayan Tayvanlı şirket, bu teknolojiyi en son HTC M9 modeli ile bizlere sunmuştu.

HTCnin Duo Camera Teknolojisi Geri Dönüyor İÇERİK PNG min

Çift Lensli Kameralar 2018 Yılında Geri Dönecek

2011-2014 yılları arasında çift lensli kamera teknolojisi Duo Camera‘yı kullanan şirket, Tayvan‘daki U11+ lansmanında çift lensli kameralara geri dönüşün 2018 yılında yapılacağını açıkladı. Verilen bilgilere göre çift lensli kamera kullanan HTC akıllı telefonlar, önümüzdeki yıl yeni modelleriyle raflarda olacak. 2018 yılında tam 6 tane akıllı telefon tanıtımı yapacağını belirten şirket, çift kameranın sadece en üst düzeyde yer alacağını söyledi. Modeller ise gizliliğini korumaya devam ediyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler