Cuma, Nisan 26, 2024

HTC’nin Yüksek Özellikli Telefonu U12 Plus’ı Duyuruldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Piyasanın en iyi markalarından birisi olan HTC, yeni cihazi ile piyasayı sallayacak gibi duruyor. İşte yeni HTC U12 Plus…

HTC’nin beklenen cihazı U12 Plus tanıtıldı. Tayvan merkezli şirket piyasanın altını üstüne getirmeye hazırlanıyor. Uzun zamandır beklenen ve yüksek özelliklerle geleceği bilinen U12 Plus, HTC tarafından duyuruldu.

Cihazın özelliklerine ve tasarımına detaylıca değineceğiz ancak cihazın genel hatlarına şöyle bir bakmakta fayda var. Cihazın yüksek özelliklere sahip olduğunu söylemiştik zaten. Bunun dışında tasarımı ise son derece modern ve şık duruyor. Şimdi gelin HTC’nin yeni amiral gemisi U12 Plus’ı yakından inceleyelim.

htc u12 plus 03

HTC U12 Plus’ın Özellikleri!

Öncelikle cihazın dış görünümünden başlayalım. Cihaz önde ve arkada çift kamera bulunduruyor. Arka kısımda yan yana sabitlenmiş çift kamerasının altında bir flaş ışığı yer alıyor. Onunda altında ise parmak izi sensörü yer alıyor. Yine klasik HTC logosu cihazın arka kısmına yerleştirilmiş.

Ön kısımda hemen hemen çerçevesiz denilebilecek bir ekrana sahip olan U12 Plus, çift selfie kamerasınıda üzerinde taşıyor. Ekran 6 inç büyüklüğünde ve QHD+ çözünürlüğünde. Aynı zamanda HDR10 desteği sunuyor ve Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

htc u12 plus 01

Ön kısımda bulunan kameraların her ikiside 8 megapiksel çözünürlüğünde. Arka kısımda ise 12 megapiksel çözünürlüğünde ultrapiksel ana kamera ve 16 megapiksel çözünürlüğünde ikincil kamera yer alıyor. Yani cihaz içinizdeki fotoğrafçıyı dışarıya çıkarıyor.

Cihazın performansına gelecek olursak HTC U12 Plus içerisinde Snapdragon 845 yonga setini barındırıyor. Bu işlemciyi ise 6 GB Ram ile destekliyor ki günümüzdeki amiral gemilerine nazaran daha yüksek bir bellek olduğunu belirtmekte fayda var.

Grafik alanda gücünü Adreno 630 grafik işlemcisinden alan U12 Plus, tam anlamıyla bir performans canavarı. Snapdragon 845’i ve Adreno 630’u bilmeyenler içinse piyasadaki en iyi işlemcilerden olduklarını söylemek yeterli olacaktır.

htc u12 plus 02

Cihaz işletim sistemi olarak Android 8.0 Oreo‘yu kullanıyor. Bunlara ek olarakta Usonic ses, HTC BoomSound, Qualcomm aptX, IP68 su ve toza karşı dayanıklılık, yüz tanıma kilidi gibi özellikler cihazda yer alıyor.

Cihazın renk seçenekleri arasında siyah, bordo ve şeffaf mavi yer alıyor. Tabi bu özelliklerde bir cihazın fiyatı günümüzde epey yüksek. Bakalım HTC’nin yeni amiral gemisi U12 Plus’ın fiyatı neymiş…

htc u12 plus 04

Yeni HTC U12 Plus’ın 64 GB’lık versiyonu 3.850 TL. 128 GB’lık versiyonu ise 4.100 TL. Günümüzde amiral gemileri bu fiyatın biraz altında veya üstünde. HTC U12 Plus’ın  ise fiyat olarak ortalama bi düzeyde olduğunu söyleyebiliriz.

Sizce yeni U12 Plus nasıl olmuş? Bu özellikler satış oranlarında ile diğer markaların cihazlarını geçebilecek mi? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler