Perşembe, Nisan 25, 2024

Huawei, Ekran Altı Parmak İzi Sensörüne Sahip Telefon Patenti Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı bir yasa ile Amerika Birleşik Devletleri merkezli kuruluşlar ile bir yıl daha işbirliği yapamadığından ötürü büyük sıkıntılar yaşıyor. Huawei’nin telefon ve dizüstü bilgisayarlarda kullanmak istediği kritik bileşenleri satın almak için TMSC gibi şirketler ile ticaret yapmasını yasaklayan yasayı Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Departmanı uyguluyor.

Ancak Huawei bir başka alternatif bularak kendi yoluna bakmayı başarıyor. Yeni bir patente göre şirket, bir ekran altı parmak izi tarayıcıya sahip patent ile iki yeni akıllı telefon geliştirmeye başlıyor gibi görünüyor.

28 Ekim 2019’da CNIPA’da Huawei Technologies tarafından sunulan patentlere göre, şirketin aynı özelliklere sahip iki akıllı telefon ve ekran içi parmak izi tarayıcısı teknolojisini sunması bekleniyor.

huawei smartphone camera onder scherm 1024x711 1
Huawei, Ekran Altı Parmak İzi Sensörüne Sahip Telefon Patenti Aldı! 2

Patentler ayrıca kenardan kenara ekranlı dört kamera kurulumuna sahip cihazları da gösteriyor. Cihazın ön tarafında herhangi bir delik yok bu da demek oluyor ki Huawei ekran altı kamera teknolojisini başaracak gibi görünüyor. Tabi ki bu bir olasılık, kapaklı kamera teknolojisi de olabilir.

Bu patentli telefonların ne zaman piyasaya çıkacğaı konusunda henüz bir bilgi yok. Huawei bu yıl yeni amiral gemilerini tanıtabilir lakkin halen devam etmekte olan ticaret yasağı nedeni ile cihazlarda herhangi bir şekilde Android ve Google Play Hizmetleri kullanılması söz konusu olmayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler