Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Huawei Mate 30 Avrupa Satışları Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD kara liste krizinde sonra, Huawei akıllı telefonlarında lisanslı Google servislerini kullanamamaya başladı. Süreçten sonra tanıtılan Huawei Mate 30 modeli de yine Google servisleri olmadan tanıtıldı.

Android işletim sistemi kullanılmasına rağmen Google servislerinin olmadığı akıllı telefonlar, bu nedenle Avrupa’da satışa çıkmayacak iddialarıyla gündeme gelmişti. İlk satışların sadece Çin genelinde yapılması da bu iddiaları güçlendirmişti. Fakat marka beklenen adımı attı ve Avrupa satışları başladı.

Huawei Mate 30 Romanya’da Satışa Çıktı

Yeni akıllı telefonların ilk olarak Romanya’da satışa çıktığını belirtelim. Google uygulamaları ve servisleri olmadan satışa çıkan modeller için istenen fiyat ise 760 Euro. Ana model için 760 Euro gibi bir ödeme yapılması gerekiyor.

Huawei Mate 30

Eğer Huawei Mate 30 Pro modeli seçilecek olursa, bu durumda da 1050 Euro gibi bir ödeme yapmak gerekiyor. Yeni akıllı telefonların fiyat kısmında rakipleriyle denk bir aralıkta olduğunu görüyoruz. Yani Huawei, Google servisleri olmasa bile telefonların fiyatlarında çok fazla indirim yapmayı tercih etmedi.

Telefonların Avrupa pazarına giriş yapmış olması, ülkemizde de bu modelin satışa çıkacağı yönünde iddiaları güçlendiriyor. Yeni akıllı telefonların ülkemize geleceği tarih konusunda herhangi bir tahminde bulunmak oldukça zor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler