Perşembe, Nisan 25, 2024

Huawei Mate X Çin’de Satışa Çıktı, Çıkar Çıkmaz Tükendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Motorola’nın yeni RAZR isimli cihazı katlanabilen telefon dünyasını şu anki yıldızı olabilir ancak Huawei’nin de sektöre büyük bir haberi var: Uzun zamandır geciken Mate X cihazı Çin’de satışa sunuldu ve uzun sürmeden aniden tükendi.

Özet olarak Mate X isimli cihazda 4500 mAh batarya ve süper hızlı 55W şarj ile çalışma sergileyen Kirin 980 yonga, 8 GB RAM, 512 GB depolama ve 5G teknolojisi yer alıyor. Cihazın bu fiyattan yeni Kirin 990 yerine Kirin 980’i kullanması, cihazın hayranlarına ve müşterilerine hayal kırıklığı yaşatıyor ancak yine de cihaz yetenekli bir yongaya sahip.

Ekran ve değişim fiyatı

Ekran 8 inç diyagonal ve katlanıldığında 6.6 inç boyutuna düşüyor. Galaxy Fold cihazından farklı olarak, cihaz katlandığında bendy paneli ortaya çıkıyor. Mate X kullanıcıları eğer ekranlarını kırarlarsa ekranın değiştirlmesi 2699 yuan yada 380 dolar civarında fiyat tutuyor ve hiç ucuz değil.

Samsung onarım konusunda bir adım önde

Samsung’un Galaxy Fold maliyeti 1980 Amerikan doları ve cihazın kullanıldığı ilk yıl içerisinde eğer ekrana herhangi bir şey olur ise ücretsiz ekran onarımı ve ardından ikinci onarım sadece 150 Amerikan doları oluyor.

Huawei’nin önümüzdeki günler içerisinde ve önümüzdeki haftalarda daha fazla satış rakamları ile stokları doldurması bekleniyor, cihazın Çin pazarından çıkıp bizim ülkemizde dahil olmak üzere diğer ülkelere ne zaman açılacağı belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler