Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Kamera Canavarı: Huawei P70 Özellikleri Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ambargolara rağmen satışları arttırarak ayakta kalmayı başaran Huawei, amiral gemisi modeller de geliştirmeye devam ediyor. Bu noktada markanın yeni akıllı telefonu da Huawei P70 modeli olacak.

Yine kamera özellikleriyle dikkat çekecek olan yeni amiral gemisi serisinin nasıl özelliklere sahip olacağı konusunda önemli bilgiler ortaya çıktı.

Huawei P70 Hem Ekranıyla Hem de Kamerasıyla Konuşulacak

Son bilgilere göre yeni akıllı telefonda hem ekran özellikleri açısından hem de kamera özellikleri açısından çok iddialı bir yapı göreceğiz.

Seride P70, P70 Pro ve P70 Pro Art olmak üzere 3 ayrı model yer alacak. Tüm modellerde BOE, COST gibi Çinli ekran üreticilerinden alınan kavisli ekranlar kullanılacak. Yeni OLED ekranlar, eskilerinden farklı olarak 4 taraftan da kavisli olacak. Pro modelde 6.7 inçlik 1.5K çözünürlük sunan bir ekran olması bekleniyor.

Kamera kısmında ise Omnivision OV50H sensörlerinin kullanılacağı ortaya çıktı. Lensin özelliklerine ilişkin bilgiler de var. Aslında bakarsanız yeni lens geçtiğimiz haftalarda ortaya çıktı. 50 MP çözünürlük sunan lens, 1,2 mikron piksel boyutunda ve değişken diyafram aralığıyla geliyor.

Huawei P70

Özellikler düşük ışık performansı konusunda iddialı modellerden biri olan yeni lens, 8K video kaydına da izin veriyor.

Daha önce markanın Sony IMX989 lenslerini de test ettiği belirtilmişti ama görünen o ki tercih Omnisivion lenslerden yana olmuş. Her zaman olduğu gibi ana kameranın yanında ek sensörlere de yer verilecek.

Huawei P70

İki adet yardımcı sensör ve XMAGE teknolojisinin artısını görebileceğiz. Yani sizin anlayacağınız kamera özellikleri yine DxOMARK listelerini zorlayacak gibi gözüküyor. Listede uzun süredir Huawei’nin liderliği sürüyor.

Gelelim diğer özelliklere. Henüz çok net değil ama Huawei P70 modelinde de yine Kirin 9000S serisi işlemciler kullanılacağı iddiası var. En azından temel model için bu işlemcinin tercih edileceği söyleniyor.

Huawei P70

5000 mAh değerinde batarya, kablosuz hızlı şarj desteği, çift stereo hoparlör ve özgün işletim sistemi akıllı telefonun dikkat çeken diğer özellikleri olacak.

Daha fazla bilgi için Huawei açıklamalarını bekleyeceğiz. Zira bu bilgiler tanıtıma kadar teyit edilmeye muhtaç olan bilgiler. Mart ayında tanıtımın yapılmasını bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler