Perşembe, Eylül 12, 2024

Huawei Vision Glass Özellikleri Neler?

Akıllı gözlükler, artık yavaş yavaş akıllı saatler gibi yaygınlaşma yolunda gidiyor. Birçok markanın bu alanda yeni ürünler sunduğunu görmeye başladık. Son örnek Huawei cephesinden geldi. Marka biraz daha farklı stili ile dikkat çeken Huawei Vision Glass modelini duyurdu.

Akıllı telefonlarla bağlanabilen yeni gözlük, benzerlerinden çok daha farklı özelliklerle geliyor. Hadi o zaman yeni gözlük için özelliklere bir göz atalım.

Huawei Vision Glass Nasıl Özelliklerle Geliyor?

Bu gözlükte farklı bir şey var. Evet bir akıllı gözlük dedim ama gözlük içerisinde donanım birimleri yok. Yani işlemci, RAM, depolama birimi ya da bir pil göremiyoruz. E peki biz buna nasıl akıllı gözlük diyoruz diye soracaksınız.

Kaçırmayın: PlayStation VR2 Ne Zaman Çıkıyor?

Evet gözlük içerisinde bir işlemci ya da RAM yok ama gözlük, akıllı telefonlara bağlanarak çalışıyor. Bir kablo yardımıyla gözlük ile telefon arasındaki bağlantı kuruluyor. İşte bu bağlantıyı gerçekleştirdikten sonra artık gözlük işlevselliğini kazanmış oluyor.

BENZER:  Huawei Watch Fit 3 Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı

Huawei Vision Glass

Gözlüğün en güzel yanı ise gözlük camı kısmında sunduğu ekranlar. Burada üst kalite 2 adet Micro OLED ekran görüyoruz. 120 Hz yenileme hızının sunulduğu ekranlarda çözünürlük değeri ise 1920 X 1080 piksel olarak seçilmiş.

Huawei Vision Glass

%90 DCI-P3 renk kapsamı da sunan ekranlar, parlaklık kısmında da 480 nit değeri sunuyor. Bu da gözlüğün çok iyi bir seyir zevki sunacağı anlamına geliyor. Aslında bir VR başlığın gözlük versiyonuymuş gibi de düşünebiliriz.

Huawei Vision Glass

Tablet ya da bilgisayarla da kullanılabilecek olan Huawei Vision Glass için Türkiye’de satışa çıkma durumu olur mu olmaz mı bilemiyorum. Türkiye’de satışa çıksa bile ucuz bir ürün olmayacağına kesin diyebilirim.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler