Cumartesi, Nisan 27, 2024

Huawei, YouTube Alternatifi Dailymotion ile işbirliği Kuruyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google ile anlaşmazlıklar yaşayan Çinli teknoloji devi Huawei, dünyanın en büyük ikinci video paylaşım istesi Dailymotion ile stratejik bir ortaklık kurduğunu resmi olarak açıkladı.

Dailymotion tarafından resmi olarak yayınlanan blog yazısında açıklanan ortaklık, Çinli firmanın Google ile yaşadığı problemler ötürü ile YouTube’un geride bıraktığı büyük boşluğu doldurmaya yardımcı olmak için yapıldı.

Geçici çözümler hala iyi, ancak Huawei cihazlarında özel bir video oynatıcıya sahip olmak açıkçası büyük bir anlaşma ve Dailymotion, YouTube yerine video içeriği sağlamaya çalışacak.

Bu küresel ortaklık sayesinde Huawei Video, Dailymotion’ın video oynatıcı teknolojisini uygulamasına entegre etti. Teknoloji paketi, sağlam bir beyaz etiketli video oynatıcı, Dailymotion’ın API’sı aracılığıyla büyük miktarda uluslararası ve yerel video içeriğinin yanı sıra video envanterinden güçlü bir para kazanma çözümü içerir.

Huawei, Dailymotion’ın video teknolojisini kendi video uygulamasına entegre edecek, bu da kullanıcılara platformda toplanan herhangi bir içeriğe erişim sağlayacak – esas olarak YouTube deneyimini taklit ediyor.

Dışarıdan bu biraz YouTube’da bir düşüş gibi görünse de, Dailymotion teknolojisi, gezegendeki Le Monde, l’Equipe, BeIN SPORTS, JPI Medya, Marie Claire, NBA G Ligi, Medya dahil milyonlarca medya grubu tarafından kullanılıyor Prima, One India ve diğerleri. Sadece bu değil, Dailymotion aynı zamanda MSN, Bing ve Orange gibi kendi içeriklerini oluşturmayan yayıncılar için içerik üretiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler