Perşembe, Nisan 18, 2024

Huawei’nin Yeni İşletim Sistemi: HarmonyOS

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinli teknoloji devi olan Huawei, geçtiğimiz aylarda Google ile aralarında Android konusunda anlaşmazlık yaşamıştı. Bunun üzerine Çinli şirket geçtiğimiz aylarda kendi işletim sistemini çıkartacaklarını duyurmuştu. Edindiğimiz bilgilere göre HarmonyOS isminde kendi işletim sistemini resmen duyurdu..

Yeni İşletim Sistemi: HarmonyOS

ABD tarafından işletim sistemi desteğinin keseceğini duyurmasının ardından Çinli teknoloji devi olan Huawei kendi işletim sistemini çıkartacaklarını duyurmuştu. Huawei severler tarafından merakla beklenen işletim sistemini sonunda duyurdu.

Çin’in güneyindeki Dongguan kentinde düzenlenen basın toplantısında Huawei yetkililerinden olan Richard Yu, HarmonyOS işletim sistemi hakkında ‘dünyaya daha fazla uyum getireceğini’ şeklinde konuştu.

 

— Huawei Mobile (@HuaweiMobile) 9 Ağustos 2019

 

Basın toplantısında konuşan Richard Yu, kendi işletim sistemi olan HarmonyOS’un Android işletim sistemine göre daha güvenli olacağını belirtirken Apple’ın işletim sistemi olan IOS’dan farklı olacağını da söyledi. HarmonyOS işletim sisteminin ilk versiyonu bu yıl Huawei’nin akıllı ekrana sahip ürünlerinde kullanılmaya başlanacak. Ayrıca işletim sistemi önümüzdeki 3 yılda da Huawei’nin giyilebilir teknolojilerinde de kullanılacak.

 

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler