Cuma, Nisan 26, 2024

Samsung Galaxy Book S Tanıtıldı! Özellikleri Neler? Fiyatı Ne Kadar?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung uzun aradan sonra notebook piyasasına sağlam girmiş gibi duruyor. Çünkü çıkardıkları notebook hakkında “Laptopa benziyor ama değil çünkü akıllı telefon özelliğine sahip” dedi. Cihazın 13 inçlik ve dokunmatik ekranı bulunuyor. Samsung Galaxy Book S tam 23 saat bataryada kullanım ömrüne sahip. Cihazın çıkış fiyatı 999 dolar.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung gerçekleştirmiş olduğu lansman ile beraber yeni amiral gemisi iki modeli olan Note 10 ve Note 10 Plus cihazını 1-2 gün önce duyurmuştu. Ayrıca Samsung bu lansman kapsamında Galaxy Book S adını vermiş olduğu yeni bilgisayarı da görücüye çıkarttı. 13.3 inç büyüklüğünde FULL HD çözünürlük sunan dokunmatik bir ekranı kullanan bilgisayar 960 gram gibi bir ağırlığa sahip.

Gücünü Qualcomm’un 7nm üretim süreci ile geliştirilmiş olan Snapdragon 855 adlı yonga setinden alan bilgisayara 8GB LPDDR4X RAM eşlik ediyor. İşletim sistemi olarak ise Windows 10’u kullanan Samsung Galaxy Book S, 512GB dahili depolama alanı ile beraber geliyor. Bu depolama alanını arttırmak isteyenleri de düşünen Samsung, microSD kart desteği sayesinde 1TB’a kadar depolama kapasitesini arttırmaya olanak sunmuş. 

Tam olarak 23 saat boyunca devamlı olarak kullanım imkanı sunan muhteşem bir bataryaya sahip bilgisayar, üzerinde 2 adet USB-C çıkışını ve Samsung’un yeni amiral gemisi Note 10 ve Note 10 Plus’tan çıkarmış olduğu 3.5 mm jack girişini üzerinde barındırıyor. 

samsung galaxy book s main 100807685 large

Yukarıda da belirttiğimiz gibi 999 dolar fiyat etiketi ile kullanıcılarla buluşacak olan Samsung Galaxy Book S iki farklı renk seçeneğine sahip olacak. Cihazın ne zaman Türkiye pazarına gireceği belli olmamakla beraber nasıl bir fiyata sahip olacağı da şu anlık belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler