Perşembe, Mart 28, 2024

Hyperloop TT İlk Test Tünelini İnşa Etmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hyperloop teknolojisi hakkında araştırma ve çalışmalar yapan HyperloopTT şirketi Fransa’da ilk test tünelinin inşasına başladı. Uzunluğu yaklaşık 320 metre olacak bu tünelin yapımının bu yıl içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Uzun süredir geliştirilme aşamasında olan Hyperloop teknolojisi için çok önemli bir aşama olduğunu belirtmekte fayda var.

Ne Bu Hyperloop?

Hyperloop, yolculukları hava yolculuğu kadar hızlı ve trene binmekten daha ucuza vaat eden, geliştirilmekte olan bir ulaşım teknolojisidir. Havanın çıkarıldığı tüneller içerisinde bulunan seyahat tüpleri ile yolcu ve eşya taşıması yapılabilir. Oluşturulmaya çalışılan bu ortam teorik olarak bize saatte 1200 kilometreye ulaşan hız sağlar. 

Hyperloop teknolojisi uzun zamandır geliştirilmesine rağmen hiç hayat bulmamıştı. HyperloopTT test pisti için ilk tüp setinin Fransa’nın Toulouse kentindeki araştırma ve geliştirme merkezine geldiğini söyledi. Şirket aynı zamanda İspanya’da geliştirilmekte olan yolcu tüpünün de yaz aylarında teslim edileceğini söyledi.

“Ürkütücü hızlar”

İlk aşama, bu yıl faaliyete geçecek kapalı bir 320 metre sistemi içeriyor. 4 metrelik bir iç çapa sahip sistem, yolcu kapsülleri ve nakliye konteynerleri için yeterince büyük olacak. Aynı zamanda HyperloopTT 1 kilometre uzunluğunda olacak ikinci bir sistemin de 2019’da hazır olacağını belirtti. 

HyperloopTT Tube 1

Basına konuşan HyperloopTT şirketi  CEO’su Dirk Ahlborn “Hyperloop göründüğü gibi ivmelenmekten ve hız rekorları kırmaktan ibaret değildir. Gerçek fırsat benzersiz bir yolcu deneyimi ile verimli ve güvenli bir sistem yaratmasıdır.” şeklinde açıklamada bulundu.

HyperloopTT‘nin tek Hyperloop geliştirme şirketi olmadığını da unutmamak gerekiyor. HyperloopOne ve SpaceX’in de bu konuda çalışmaları var.

Siz de geliştirilen bu teknolojiye Türkiye olarak bizim ne zaman ve nasıl ulaşacağımız konusunda fikirlerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz hocalar.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler