Pazartesi, Ekim 21, 2024

HyperOS’a Yapay Zeka Özellikleri Geliyor

Yapay zeka artık vazgeçilmezler arasında. Hemen her alanda boy göstermeye başladı bile. Öyle ki artık akıllı telefonlarda bile aktif olarak yapay zeka kullanılıyor. Samsung, Apple derken şimdi de bu kervana Xiaomi katılıyor. Ortaya çıkan yeni ekran görüntülerine göre HyperOS işletim sistemine de yapay zeka geliyor.

HyperOS için Yapay Zeka Özellikleri Ortaya Çıktı

Sızan görseller yeni işletim sisteminin beta sürümüne ait olan görseller. Xiaomi 14 için hazırlandığı belirtilen beta sürümünde ilk olarak Notlar uygulamasına yapay zeka işlevlerinin ekleneceği gözüküyor.

Sızıntılara göre kullanıcılar artık notlar özelliğini kullanarak metinlerin otomatik bir şekilde özetlerinin oluşturulmasını isteyebilecek. Metinden özet çıkarılabildiği gibi bu metnin uzatılması ya da içeriğinin zenginleştirilmesi de istenebilecek.

BENZER:  GeForce Game Ready 560.70 Sürücüsü Yayınlandı!

Metnin içeriğinde düzeltmeler yapabilecek ve kullanıcılara uyarılar sunabilecek ek bir içerik denetim mekanizmasının yer alacağını da eklemiş olalım.

HyperOS

HyperOS

Beta sürümünde yer alan bilgilere göre bu özellikler için akıllı telefonların internete bağlı olması gerekecek. Haliyle veri izinleri konusunda yeni sorunlar da ortaya çıkabilir.

Şimdilik HyperOS’a gelecek yapay zeka özellikleriyle ilgili bilgiler sınırlı. Muhtemelen sadece Notlar uygulamasında değil de birçok bölümde yeni yapay zeka özelliklerini göreceğiz. Marka, muhtemelen Samsung ve Apple’ın izinden gidecek. Özellikler hangi telefonlarda çalışacak ya da hangi güncellemeyle beraber sunulacak şu an belli değil.

Muhtemelen bir sonraki beta sürüm güncellemesinden sonra resmi anlamda da açıklamalar görmeye başlarız. Yapay zekanın gücünü kim daha etkili kullanacak göreceğiz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler