Cuma, Mart 29, 2024

i9-12900HK İşlemcili Yeni Gigabyte Laptop Modelleri Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2022’ye adım adım gidiyoruz. Yeni etkinlik için sayılı gün kaldı. Teknolojik gelişmeler açısından çok hareketli bir dönem geliyor. E tabii ki şimdiden sızıntılar da bir bir gelmeye başladı. Ekran kartları için gelen sızıntılardan sonra bu kez yenilenmiş Gigabyte Aorus ve Aero laptop modelleri sızdı.

Intel i9-12900HK gibi çok iddialı bir işlemci ile geleceği görülen yeni seriler, şimdiden göz doldurdu. Kendi açımdan söyleyebileceğim şu ki bu tür güçlü laptop modellerini seviyorum. Peki, tam olarak nasıl laptoplardan söz ediyorum?

Gigabyte Aero 17 ve 16 inç 2022 Modelleri

Görselleri değerlendirdiğim zaman ilk söylediğim şey “Bu tasarım çok klas duruyor” oldu. Mac modellerindeki gibi ince bir kasa ve en önemlisi de artık ekran kısmında çok küçültülmüş olan çerçeveler.

Kaçırmayın: Huawei P50 Pocket Duyuruldu! Özellikleri ve Fiyatı

Alt kısımda yer alan geniş çerçeve bölümü kaldırılacak gibi. Zaten onun için tasarıma klas dedim. 🙂 Haliyle çerçeve kaldırıldığı için 15 inç yerine 16 inçlik ekranları göreceğimiz söyleniyor.

Ek olarak bir de 17 inçlik versiyonunun sunulacağı belirtilen modelde, ekran teknolojisi olarak ise AMOLED tercihi yapılacak deniyor. Sızıntı öyle söylüyor ve açıkçası Samsung imzalı AMOLED ekran kullanılırsa, görüntü kalitesi ses getirir.

Gigabyte Aorus ve Aero 2022

Sadece AMOLED panel olması değil, ekranların teknik özelliklerinin de çok iyi olacağı iddiası var. 3840 X 2600 piksel çözünürlük, DisplayHDR 500 desteği, 165 Hz yenileme hızı gibi üst düzey ekran özelliklerinden söz ediliyor. Ayrıca Mini LED kullanan bir versiyon daha olacağı ve bu versiyonda da DisPlayHDR 1000 desteği beklendiğini ekleyelim.

Açık konuşayım şu ekran özellikleri gelirse, göz doldurucu bir görüntü deneyimi elde ederiz. Gigabyte Aero 2022 serisinden bunu bekler miyiz? Tabii ki fazlasıyla bekleriz.

Gigabyte Aorus ve Aero 2022

Ekran özellikleri bir yana söz konusu serinin teknik açıdan da çok güçlü olması bekleniyor. Intel Core i9-12900 HK işlemci ve RTX 3070 Tİ ile RTX 3080 Tİ ekran kartları gibi seçenekler olacak.

Oyuncuların seveceği güçlü modeller kapımızda gibi duruyor. Ama tabii ki tek yeni seri Aero modeli olmayacak. Bir diğer yenilenecek seri Aorus.

Gigabyte Aorus ve Aero 2022

Gigabyte Aorus 17 2022 için Neler Bekleniyor?

Yeni Aorus serisinde güzel bir sürpriz olacak. Söylenene göre seride DDR5 seçeneğini de göreceğiz. Laptop modellerinde DDR5, görmek istediğimiz bir özellik.

DDR4 kullanan modellerin Intel Core i7-12700H serisi işlemci kullanacağı, DDR5 seçeneği sunacak olan serisinin ise Intel Core i9-12900HK işlemci ile geleceği iddiası var. Bir dakika araya gireceğim.

Gigabyte Aorus ve Aero 2022

Akışı bozacağım. 🙂 Sürekli iddiası var diyorum. Bunun nedenini tekrar hatırlatayım. Şu an yeni Gigabyte laptop modelleri için gelen bilgiler ve görseller sızıntı. Resmi doğrulamamız yok. Uyarıyı verdik hadi devam. 🙂

Aorus serisinin yeni modellerinde de ekran kısmında bir değişim olacağını belirtelim. Seride 4K mini LED IPS panel olacak deniyor. Gigabyte Aorus 17 inç 2022, bu şekilde Aero modelinin de önüne geçecek.

DisplayHDR1000 desteği, 120 Hz yenileme hızı gibi artılar da söz konusu olacak. Ekran kartı kısmına gelince ise yine RTX 3080 Ti modelini göreceğiz.

Evet değerli PC Hocası okurları. Yeni Gigabyte Aorus ve Aero 2022 modelleri için sızan bilgiler bu şekilde. Seriler 4 Ocak CES 2022 fuarında gelecek gibi duruyor. O zaman daha detaylı da bilgi veririz. Ama tabii ki bu bilgiler eşiğinde de şimdiden yorumlarınızı almak isteriz. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler