Perşembe, Nisan 25, 2024

Logitech MX Keys Mini Lansmanı Yapıldı! İşte Özellikleri ve Tasarımı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Profesyoneller için ürettiği ürünlerle kendisini kanıtlamış Logitech, yine kalitesini ortaya koyacak bir ürünle daha karşımıza çıktı. Logitech MX Keys Mini ve Mac için Mx Keys Mini modellerinin Türkiye lansmanları yapıldı.

Temel Mx Keys modeline dayanan yeni mini klavye modellerinin yine üst segment ürün sınıfında yer aldığını görüyoruz. Hem tasarım açısından hem de teknik özellikler açısından Premium hissini sonuna kadar yaşatan yeni klavyenin özelliklerinden söz edelim istiyorum. Bakalım bu kez Logitech bize ne kadar avantajlı bir ürün sundu?

Logitech MX Keys Mini Tasarımı Nasıl?

MX Keys kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki bu serinin tasarımı hem ergonomik hem de bir hayli şık. Aynı yapı Logitech MX Keys Mini modelinde de devam ettirilmiş.

Tasarım kısmında bu kez mini bir klavye var. Daha rahat taşıma ve daha rahat kullanım için mini boyutlara indirilen klavyede temel modelden farklı olarak numpad bölümünün de yer almadığını görüyoruz.

Logitech MX Keys Mini

Bunun dışında iç bükey tuş yapısı ise devam ediyor. Bu yapı tuşların ses yapmamasına karşın, çok başarılı bir dokunma hissi vermesine olanak sağlıyor. Profesyonel kullanıcıların klavyelerinde aradıkları yapılardan biri diyebilirim.

Mini boyutu ve ergonomik yapısıyla beraber yazma deneyimini de arttıran bir tasarıma sahip olan seri, aynı zamanda işlevsel bir yapıya sahip. Yine klavye üzerinde kolay erişim tuşları yer alıyor. Buna ek olarak 3 yeni tuş kullanıldığını da belirtelim. Teknik özellikler kısmında bu tuşlar hakkında detayları da aktaracağız.

Logitech MX Keys Mini

İşlevsel demişken şunu da ek olarak belirteyim ki yazı girişinde söylediğim gibi Logitech MX Keys Mini modelinin Mac için tam uyumlu olarak hazırlanmış olan versiyonu da var. Mac kullanıcıları bu versiyonu tercih edebilir. Tuşlarda Mac serisine göre yerleşim düzenlemesi yapılmış.

Tasarım Artısı: Artırılmış tuş dengesi ile ses azaltılmış ama buna karşın yanıt verme oranı artmış. Ayrıca dokunma hissinde herhangi bir kayıp yok. Tek bir metal plaka üzerinde yer alan tuşların kullanımı bu açıdan oldukça rahat.

Kaçırmayın: Oyun Dünyasının 1 yılı Logitech Gamer’s Almanak’ta

Tasarım için Ek Detaylar

  • Ağırlık: 506.4 gr
  • Yükseklik: 131.95 mm
  • Genişlik: 295.99 mm
  • Derinlik: 20.97 mm
  • Renkler: Pembe, Grafik ve Açık Gri

Mac için Modeli 

Logitech MX Keys Mini

Tasarım için detaylar adına zaten görselleri de ekliyor olacağım. Siz de tasarım yapısını değerlendirebilirsiniz. Hatta bu konuda yorumlarınızı da beklerim. 🙂 Teknik özelliklere geçiyorum.

Logitech MX Keys Mini Teknik Özellikler ve Detaylar

MX Keys Mini, profesyonel kullanım odaklı hemen her özelleştirmeye sahip desek yeridir. Klavyede seveceğiniz işlevsel özellikler var. Tuş yapısını zaten tasarım kısmında belirttiğimiz için diğer teknik artılara geçeceğim.

Dikte Tuşu

Klavye üzerinde 3 yeni tuş olduğundan söz etmiştik. Bu tuşların işlevlerini de kısaca paylaşalım. Dikte tuşu sayesinde, seçilmiş bir metin alanında konuşmayı metne dönüştürebiliyorsunuz.

Emoji Tuşu

Emojiler artık vazgeçilmez. Logitech MX Keys Mini bu konuda işleri kolaylaştırmak istemiş. Emoji tuşu sayesinde anında emoji penceresini açabiliyor ve emoji seçimi yapabiliyorsunuz.

Mikrofon Kontrol Tuşu

Mikrofonun sesini kapatıp açma kontrollerinizi kolaylaştırmak adına yer verilen yeni tuş. İşlevselliği arttırmış.

Logitech MX Keys Mini

Akıllı Aydınlatma Olayı

En sevdiğim kısım burası oldu. Sonuçta bir kablosuz klavyeden söz ediyoruz. Tasarımı ve işlevselliği kadar şarj durumu da önemli. Logitech MX Keys Mini, burada akıllı aydınlatma ile artı sunuyor. Klavyenin tuşlarında arkadan aydınlatma var ama bu aydınlatma oldukça tasarruflu çalışıyor. Elinizi klavyeye yaklaştırdığınız zaman sensörler bunu algılıyor ve ortam ışığına göre parlaklık seviyesini ayarlayarak arkadan ışıklandırmanın açılmasını sağlıyor.

Elinizi çektiğinizde ise ışıklar kapanıyor. Böylece hem şık bir fonksiyon sunulmuş oluyor hem de pil tasarrufu sağlanıyor. Sistemin nasıl çalıştığını görmeniz adına Logitech tarafından paylaşılmış bir video ekleyeceğim. Oradan da tuş ışıklandırmasını detaylı olarak görebilirsiniz.

Pil ve Şarj Durumu

USB Type C üzerinden şarj edilebilen MX Keys Mini, pil konusunda da iddialı. Eğer arka ışıklandırmayı kullanırsanız 10 güne kadar, ama arka ışıklandırmayı kullanmayacak olursanız da 5 aya kadar şarj süresi elde ediliyor. Zaten şarjınız bittiği zaman da klavyenizi kolayca şarj edebiliyorsunuz.

Tüm bu özelliklerden yararlanarak işlevsel bir kullanım deneyimi sunan Logitech MX Keys Mini modeli için son olarak sistem gereksinimlerinden de söz etmek istiyorum. Her ne kadar Mac ve PC kullanıcıları için öne çıkan bir ürün olsa da sistem gereksinimlerine baktığımız zaman, farklı cihazlarla da kullanılabildiğini görüyoruz. Onun için marka tarafından paylaşılan sistem gereksinimlerine de yer verelim.

Logitech MX Keys Mini

Mac için MX Keys Mini Sistem Gereksinimleri (Bluetooth)

  • macOS 10.15 veya üzeri bir işletim sistemi sürümü
  • iOS 13.4 veya üzeri bir işletim sistemi sürümü
  • iPadOS 14 veya üzeri bir işletim sistemi sürümü
  • Gerekli: Bluetooth düşük enerji
  • Logi Bolt USB alıcı ile uyumlu ama ürüne dahil değil.
  • Garanti: 2 yıl sınırlı donanım garantisi

Logitech MX Keys Mini

Genel Versiyon için MX Keys Mini Sistem Gereksinimleri (Bluetooth)

  • Windows 10 veya üzeri işletim sistemi
  • MacOS 10.15 veya üzeri işletim sistemi
  • Linux (Yazılım olmadan destekli)
  • Chrome OS (yazılım olmadan destekli)
  • iOS 13.4 veya üzeri işletim sistemi
  • Android 5.0 veya üzeri işletim sistemi
  • Logi Bolt USB alıcı ile uyumlu ama ürüne dahil değil.
  • Garanti: 2 Yıl sınırlı donanım garantisi

Logitech MX Keys Mini klavye özellikleri ve tasarımı konusunda merak edeceğinizi düşündüğümüz detayları açıkladık. Genel olarak klavyeyi başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ayrıca şunu da ekleyelim ki klavyede yer alan bazı plastik parçalar geri dönüştürülmüş olan (PCR) plastikten üretilmiş.

Sürdürülebilirlik konusunda da böyle bir artısı var. Yakın zamanda ülkemizde de yaygınlaşacağını düşündüğümüz klavye için sizin de söyleyecekleriniz varsa yorumlarınızı bekleriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler