Cumartesi, Nisan 20, 2024

İçerisinde Nintendo Emülatörü Barındıran iOS App Store Alternatifi: AltStore

Paylaş

silkroad gaminggentr

Jailbreak gerektirmeden, herkes tarafından indirilebilir; Yıllardır mobil video oyunu emülasyonu üzerinde çalıştırmalar sergileyen geliştirici Riley Testu, tüm iOS ekosistemini sarsma potansiyeli taşıyan bir proje yayınladı.

Testu, AltStore adını verdiği mağazanın Apple’ın uygulama dağıtım mağazası App Store’a bir alternatif olduğunu öne sürerek “iOS’un sınırlarını zorlayabilir” diyor. Mağaza, Testut’un Delta isimli kendi Nintendo emülatörünü destekliyor ve bu da iPhone yahut iPad cihazı olan herkesin Super Mario gibi klasik tüm oyunları oynamasına izin veriyor. Ayrıca iOS cihazınızın jailbreakli olmasına gerek yok AltStore herkes tarafından indirilebilir durumda.

Beta olarak yayında

Testut, AltStore’u bugün erken saatlerde önizleme sürümünde piyasaya sürdü. Tam sürüm 28 Eylül Cumartesi günü Testut’un tam Delta emülatörü mağazası içinde mevcut uygulamalardan birisi olarak başlatılacak. GitHub’da açık kaynak projesi olarak zaten kullanılabilir durumda.

AltStore iPhone Hero

Şu an Delta Lite isimli beta sürümü ile NES oyunlarını destekleyen bir önizleme mevcut. Testut, tam sürümün SNES, GameBoy, GameBoy Advance ve Nintendo64 platformlarını destekleyeceğini belirtti. Bu oyunları iOS 13’ün Sony DualShock 4 ve Xbox One desteği sayesinde gamepad ile rahat bir biçimde oynayabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler