Perşembe, Nisan 25, 2024

PlayStation 5, Daha Az Enerji Tüketecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, bekleme modunda bir önceki nesil PlayStation 4 modeline göre çok daha az güç tüketebilecek. Güç tasarrufu özelliği, varsayılan bir ayar olarak değil, isteğe bağlı bir ayar olarak kullanıcıya sunulacak.

Bu bilgiyi, PlayStation’un İklim Değişikliliği ile Mücadele amacıyla Birleşmiş Milletler ile Güçlerini Birleştirdiğini anlatan bir blog yazısı aracılığı ile edindik.

Sony’nin CEO’su ve Jim Ryan konuştu:

“Yeni nesil PlayStation konsolunun, PS4’ten (yaklaşık 0,5 W değerinde elde edebileceğimizi tahmin ediyoruz) daha düşük güç tüketimi ile askıya alma olasılığını içereceğini duyurmaktan da çok mutluyum” diyor. İnteraktif Eğlence. “Sadece bir milyon kullanıcı bu özelliği etkinleştirirse, 1000 ABD evinin ortalama elektrik kullanımına eşdeğer tasarruf sağlayacaktır.”

PS5 vs Xbox Scarlett 1145641

Hem PlaySTation hem de Xbox oyun konsolları rölantide iken yüksek güç tüketimi sebebi ile eleştirilere mağruz kaldı. Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi’nin 2014 tarihli bir raporu; PlayStation 4’ün bekleme modunda iken 8,5 watt’a kadar çıktı olduğunu kanıtladı.

Çalışma, oyun oynar iken yaklaşık 137 watt yahut video izlerken 89 watt ile karşılaştırıldığında, çalışmanın sonucuna vardı. Sony zaman içerisinde PlayStation 4’ün enerji profilini geliştirdi.

Buna ek olarak, bekleme gücünün sadece watt’a düşürülmesi, gerçek etkiye sahip olabilecek önemli bir gelişme sunacaktır. Özellikle sözde PlayStation 5, bugüne kadar dünya çapında satılan 100 milyon PlayStation 4’e yakın bir rakama yetişirse.

Önemli bir not

Fakat şunu unutmamakta fayda var bahsini yaptığımız bu enerji tüketimlerinin tasarrufu kullanıcıların, bu özelliği aktif etmesi ile sonuçlanacak bir durum eğer çok az sayıda kişi bu özelliği etkinleştirirse beklenilen sonuca varamayız.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler