Cuma, Nisan 26, 2024

IIHS’in Zorlu Çarpışma Testinden Sadece 15 Otomobil Geçebildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Institute for Highway Safety tarafından gerçekleştirilen çarpışma testinde bu sene çoğu araç sınıfta kaldı. IIHS tarafından gerçekleştirilen testten sadece 15 otomobil geçmeyi başardı.

Institute for Highway Safety kaza testi konusunda oldukça önemli kuruluşlardan birisi. Hemen hemen her araca uygulanan testlerden birisi olan Euro NCAP‘ten 5 yıldız ile geçen çoğu aracın bu testten sınıfta kaldığı; Dolayısıyla IIHS testlerinin daha belirleyici olduğu söylenilebilir. 

ııhs 2018

Amerika Birleşik Devletleri merkezli IIHS, yani Türkçe meali ile Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü, zorlaştırdığı TOP SAFETY PICK+ ödülünü bu yıl sadece 15 otomobile verdi. Geride kalan 47’den fazla otomobil ise TOP SAFETY PICK ödülünü almaya hak kazandı. 

IIHS tarafından gerçekleştirilen TOP SAFETY PICK+ testlerine 2018 yılı için iki yeni özellik eklendi. İlk olarak 2016 yılında yapılmaya başlanılan far testleri genişledi. Kurum geçtiğimiz yıllarda kabul edilebilir olarak değerlendirmenin aksine “İyi” olarak derecelendirilmiş en az bir far ayarı bulunmasını şart koşuyor.

ııhs mercedes

İkinci unsur ise komple yeni bir test. Bu testte ise sadece sürücü tarafından yapılan kazanın sonucu yeterli olmuyor. Aracın hem sürücü hemde yolcu tarafından yapılan çarpışma testlerinde “İyi” veya “Kabul edilebilir” sonuçlar getirmesi gerekiyor. Bu iki unsuru taşımayan araçlar ne yazıkki TOP SAFETY PICK+ ödülü alamıyor.

Bu ödülü almaya hak kazanamayan araçlar ise, TOP SAFETY PICK ödünü alıyor. Ancak sanmayınki PICK+ ödülünü almayan araçlar kazalara dayanıklı değil. Baştada belirttiğimiz gibi IIHS testleri Euro NCAP gibi testlere göre bir tık daha zor. Burada teste tabi tutulan araçlar ise Euro NCAP testlerinden 5 yıldız ile geçmiş araçlardır. Zaten otomobil üreticileri, IIHS çarpışma testlerinde iyi puanlama zorunluluğu altında değiller.

ııhs subaru

Bakalım Institute for Highway Safety tarafından gerçekleştirilen testte TOP SAFETY PICK+ ödülünü almayı hak kazanan otomobiller hangileri… Bu listedeki araçların çok sağlam olduğunu belirterek, üreticilerinide tebrik ediyoruz. Yazımızın sonunda ise çarpışma testi ile alakalı videoyu izleyebilirsiniz. Bu listedeki araçların çok sağlam olduğunu belirterek, üreticilerinide tebrik ediyoruz.

İşte IIHS TOP SAFETY PICK+ Ödülünü Kazanan 15 Otomobil!

KİA FORTE GENESİS G80
KİA SOUL GENESİS G90
SUBARU IMPREZA LINCOLN CONTINENTAL
SUBARU WEX MERCEDES E-SERİSİ
SUBARU MIRASI HYUNDAI SANTE FE
SUBARU OUTBACK HYUNDAI SANTE FE SPOR
TOYOTA CAMRY MERCEDES GLC
BMW 5 SERİSİ 

________________________________________________________________________________________

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler