Perşembe, Mayıs 2, 2024

İlk RTX 2080 Ekran Kartına Sahip Laptop Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni GeForce RTX 20 Mobil ekran kartı serisi çok yakında duyurulacak. Şimdiden laptoplarda yerini alan ekran kartları, ilk olarak Çin’de bir üretici firmanın ürünlerinde ortaya çıktı.

Laptop i9-9900K işlemcisi ve RTX 2080 ekran kartı ile geldiği gibi, diğer RTX 2060 Mobil ve RTX 2070 Mobil ekran kartlarından da haberler var.

Çin’li Üreticiden İlk RTX 2080’li Laptop

RTX Mobil serisinin yeni modelleri CES 2019‘da karşımıza çıkacak. Aslında önümüzdeki ay piyasaya sürülecek olan yeni 8.nesil Coffee Lake-H serisi ile bu ekran kartlarının yolu kesişiyor. Bir çok üretici bu ikili ile laptop modelleri çoktan geliştirmeye başladı bile.

Ayrıca 9. nesil S serisi, RTX Mobil ekran kartları ile de birleşerek ortaya mükemmel bir laptop çıkmış diyebiliriz. Yurt dışı satış fiyatları konusunda henüz net bir bilgi bulunmazken, Türkiye tarafındaki fiyatını zaten düşünmek bile istemiyorum.

geforce 20 serisi laptop

CJSCope adlı Çin’li OEM şirketi, RTX 2080 MXM ekran kartına sahip ilk modelini onayladı. HX-970 GX adı verilen dizüstü bilgisayar, 2944 CUDA çekirdeği ve 1847 MHz çekirdek hızına sahip RTX 2080 ekran kartı ile satışa sunulacak.

İsteğe bağlı olarak ayrıca RTX 2070 ve RTX 2060’lı modeller de listeleniyor. En son çıkacak modelin ise 15 Ocak olduğu belirtiliyor.

Screenshot 13

“Saat Hızları, Masaüstü Modellerden Daha Yüksek”

Aşağıdaki ekran görüntülerinde bir kaç detay dikkatinizi çekmiş olabilir. Saat hızları, masaüstü modellerin saat hızlarından biraz daha yüksek. Bunlar muhtemelen daha yüksek frekansı sürdürebilecek olan A varyantları diye düşünüyorum.

Avrupa kanadında ise daha güçlü ve daha verimli SKU‘lar (ASUS Zephyrus gibi) daha sonradan piyasaya sürülecek.

GEFORCE RTX 2080 2070 2060 CJSCOPE Ozellikleri

CJSCOPE RTX 20 3DMARK

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler