Pazartesi, Eylül 9, 2024

Instagram Açılacak mı Yoksa Kalıcı Olarak mı Kapandı?

Instagram açılacak mı yoksa kalıcı olarak mı kapandı sorusu gündemde. Açıklamalara bakacak olursak platformun açılması için bazı adımlar atması gerekecek.

Paylaş

Instagram’a erişim engeli geldi ve gündem bir anda sosyal medya oldu. Platforma şu an için giriş yapılamıyor. Artık nedenler değil de sonuçları değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Zira şimdi asıl soru platform neden kapandı değil de Instagram açılacak mı yoksa kalıcı olarak mı kapandı sorusu.

Bu konuda kesin bir açıklama olmamasına karşın, son yapılan bilgilendirmeler durumun özetini ortaya koyuyor. Gelin hızlıca bir sürece bakalım ve cevabı arayalım.

Instagram Açılacak mı?

Daha önce paylaştığımız yazımızda kapanma nedeni olarak “katalog suçlarının” işaret edildiğinden söz etmiştik. Evet hala kapsam net olarak açıklanmadı ama bu katalog suçlarına neden olan yapının değiştirilmemesi ve belirlenen paylaşımların engellenememesi durumunda platform kapalı kalacak gibi gözüküyor.

Instagram açılacak mı yoksa kalıcı olarak mı kapandı
Instagram açılacak mı yoksa kalıcı olarak mı kapandı

Zira Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan açıklamasında;

“ Ülkemizde de temsilcileri bulunan -ki tamamının temsilcisi var- bazı sosyal medya platformları var. Bunlara bizim uygulanmasını istediğimiz belli kurallar var, kanunlar, yönetmelikler var. Zaman zaman bunlara yaptığımız uyarılara rağmen uyulmasında bazı problemler görüyoruz. Bu da bizim şu andaki en son tüm uyarılarımıza rağmen dikkate almadıkları ‘katalog suçlar’ dediğimiz bir çerçevemiz var. O çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları, hassasiyetlerimizi, kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemi yaparak, bu erişim yasağını kaldırmış olacağız”

ifadelerine yer verdi. Bu açıklamadan da anladığımız Instagram’ın açılması için belirlenen düzenlemeleri yapması gerektiği. Haliyle “Instagram açılacak mı?” sorusuna hala net bir cevap veremiyoruz.

Şahsi görüşüm kısa süre içerisinde platformun açılacağı yönünde. Fakat tabii ki bunun için Meta çatısı altındaki şirketin de istenen adımları atması gerekiyor.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler