Cumartesi, Nisan 20, 2024

Yeni Renault Koleos SUV Teknik Özellikleri, Fiyatı ve Performansı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Renault tarafından üretilen yeni SUV tarzı aracı Koleos duyuruldu. Yeni aracın ileri teknolojisi, konforu ve stili üzerinde durulurken, yeni Koleos D-segmenti ile yeni bir SUV modeline merhaba diyoruz. Renault Koleos’un teknik özellikleri, yenilikleri ve performans detayları haberimizde.

Renault Koleos Neler Sunuyor ?

Renault’un yeni SUV aracı Koleos satışların yükseldiği pazara yönelik olarak lüks otomobil vizyonunu yayınladı. Yeni Koleos aracında D segmentinde bir SUV görüyoruz. Aracın yayınlanan yenilikleri ise şu şekilde;

❱ Güçlü ve kaslı dış yapı

❱ Dört tekerlekli çekiş teknolojisi

❱ Arazide sürüş kabiliyeti ve 210 mm’lik zemin yüksekliği

❱ Know-How teknolojisi

❱ Rafine ve konforlu iç dizayn

❱ Sınıfının en geniş kabin alanı ve 289 mm‘lik arka diz mesafesi

❱ R-Link 2 multimedya tablet ekranı

Renault-Koleos
Yeni Koleos Touch ve Icon Olmak Üzere İkiye Ayrılıyor

Yeni SUV modelinde Koleos Touch ve Icon olmak üzere 2 farklı ekipman seviyesi ve 2 farklı dizel motor seçeneği bulunuyor. Bu seçenekler arasında 1.6 dCi 130 bg-manuel / X-tronic otomatik ve 2.0 dCi 175bg X-tronic otomatik bulunuyor.

Yeni Renault Koles ilk olarak Körfez ülkelerinde satışa çıkacağı gibi, Asya ve Latin Amerika üzerinde de göreceğiz. Aynı şekilde 2016 yılının son çeyreğinde yeni Koleos Türkiye’de satışa çıkartılacak.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar Koleos hakkında ise şunları söyledi;

“Yeni Koleos’un dahil olduğu D SUV segmenti Türkiye pazarında en dinamik sektörlerden birisi olarak biliniyor. 2016 Haziran rakamlarına baktığımızda D SUV segmenti toplam binek pazarının %3.5’ini oluşturmuş durumda. D segmentinin ise %24’ünü oluşturuyor. Hal böyle olunca bu rakamlar geçtiğimiz yıla göre %18 büyümüş durumda. Son üç yıl içerisinde 3 kat büyüme gerçekleştiren D SUV segmentinde markalar, amiral gemisi prestijli modelleri ile rekabet halindeler. Yeni Koleos ile D SUV segmentine iddialı bir şekilde giriş yapıyoruz. İmaj olarak markamıza önemli katkı sağlayacak ve premium segment gamını da tamamlayacak. Yeni Renault Koleos‘un piyasa satış fiyatını ise 2016’nın son çeyreğinde açıklayacağız.” dedi.

Renault-Koleos-SUV-2
Renault Koleos’un Tasarım Özellikleri

Aracın tasarımı ünlü Laurens Van Den Acker tarafından geliştirildiği gibi, sağlamlık ve macera konusunda “Keşfet” konsepti kullanılmış. Aracın görüntülerinden de göreceğiniz üzere kaslı dış hatlar ve geniş tasarım anlayışı ile yola çıkılmış. Yeni Koleos klasik SUV tasarım özelliklerini bünyesinde barındırdığı gibi, kapı koruma çıtaları, 19 inçlik büyük jantları ve alüminyum tavan barları ön plana çıkıyor.

Yeni Renault Koleos’ta tasarım detayları şu şekilde;

❱ Zemin mesafesi 210 mm ve sırası ile 19 – 26 derece olan yaklaşma ve ayrışma uçları

❱ Değişkenlik gösteren gövde renkleri ve jant tasarımları

❱ Toplamda yedi farklı gövde rengi: Gümüş, Beyaz, Gri, Siyah, Bej, Meissen Mavisi ve Beyazı

❱ 17 – 19 inç aralıklarında 4 farklı alüminyum jant tasarımı

❱ Sportif görünüm

❱ Tam entegreli marşpiye paketi

❱ Gizlenebilir çeki demiri

❱ QuickFix tavan barları

❱ Krom kapı, ayna kapakları ve ön/arka cam rüzgarlıkları

❱ Kapı ve bagaj eşiği koruyucuları

Renault-Koleos-SUV
Lüks Segmente Hitap Eder mi ?

Renault’un yeni SUV aracı D sedanı Talisman ile benzer tasarım özellikleri barındırıyor. Bu iki modelde dış kısımlar paralel biçimde tasarlandığı gibi, sıra dışı ön tasarımı, krom ızgara üzerinde yükselen Renault logosu gözümüze çarpıyor.

Ayrıca aracın üzerinde sahip olduğu çizgiler ve krom detaylar otomobilin güçlü tasarımına katkı sağlamış diyebiliriz. Ön farlar yan kanatlara kadar uzanırken, ön kısım daha uzun gösterilmiş ve dinamizm burada çok iyi yakalanmış.

Aracın toplam uzunluğu 4.673 mm olan Koleos’ta 2.705 mm dingil mesafesi yer alıyor. Ayrıca iyi bir gece görüşü için halojen farlar %20 daha güçlendirilerek Full LED Pure Vision farlara çevrilmiş. Gündüz sürüşlerde ise DRL adı verilen farlar kullanılmış. Sürekli yanan LED farlarda ise 3D efekte sahip Edge Light teknolojisi kullanılmış. Ek olarak Renault Koleos’un tanıtım videosunu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

 

 
Yeni Renault Koleos‘un konfor tarafında ise versiyona bağlı olarak şu özellikler ile donatılmış:

❱ Konfor ve strest testini yansıtan yoğunluğa sahip köpük koltuklar

❱ Altı kademeli elektrikli ayar

❱ Elektrikli ayarlanabilir bel desteği

❱ Sıcaklık seçeneğine bağlı olarak değişen ısıtmalı minderler ve ısıtmalı koltuk arkalıkları

❱ Sıcak havalarda serinlik için iki farklı ayarda entegreli havalandırma sistemi

❱ Farklı döşeme seçenekleri

❱ 289 mm diz mesafesi

Renault-Koleos-yan
1.6 Litrelik ve 2.0 Litrelik İki Dizel Motor Seçeneği

Yeni Renault Koleos‘ta iki farklı Euro6 uyumlu ve Stop & Start, NOx tutucu ve parçacık filtresi ile donatılmış motor seçeneği bulunuyor. Şuanda piyasada 1.6 dCi motor verimlilik ve az yakması ile biliniyor. Maksimum gücü D/d’de 130hp (96kW) olarak üretilmiş. Azamir tork olarak 1750 ile 2250 D/d arasında 320Nm. Pazara bağlı olarak altı vitesli düz veya X-Tronic otomatik vites seçenekleri bulunuyor. Türkiye’de Koleos 1.6dCi motorun manuel ve X-Tronic versiyonları satışa sunulacak. Bunun garantisini sizlere şimdiden verebiliriz.

2.0 litrelik Dizel motor seçeneğinde ise en güçlü motor ve değişken geometriye sahip turbo şarj ön plana çıkıyor. 1600 barlık yakıt enjeksiyon rayı ve piezo-elektrik enjektörler ile donatılmış diyebiliriz. Azami güç olarak 3750 D/d’de 175hp (127kW) olup, maksimum tork 2000 ile 3000 D/d arasında 380Nm olarak belirlenmiş. Söz konusu bu motor, geniş motor devri yelpazesinde elde edilen tork sayesinde dinamik tepki verebiliyor. Yine bu motor seçeneği altı vitesli düz kutusu veya X-Tronic otomatik vites kutusu ile satışa çıkacak. Yine bu motorun Türkiye’de 2.0 dCi 175 X-Tronic 4×4 versiyonu bizlerle beraber olacak.

Renault-Koleos-on

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

12 YORUMLAR

  1. Hocam açıkçası güzel bir tasarım tutturdular ve kullanmakta sonuna kadar haklılar. amblemini çıkarıp bir adama gösterirsen az ilgileniyorsa arabalarla hemen reno olduğunu anlar. Markaların kendi çizgileriyle tasarımlarının olması büyüdüklerinin göstergesidir. Aynı düşünce ile gidersek o zaman da BMW de iyi ki bir böbrek ızgara çıkardı he de diyebiliriz. Kısacası benim şahsi görüşüm, bir tasarım tutturulup bunun farklı araçlara yayılması o marka ve sürücüleri açısından güzel bir şeydir..

    • jipler öyle olmuyor malesef renaultun biliyorum az yaktıgını ama hyundaide az yakıyordu sedan araçlarda tucsonlar 10 litre altına düşmüyor yakııta 🙂 jip olunca hepsi yakıyor

      • Tucson 1.6 Litrelik modeli benzinli olduğu için 10 litre yakması çok normal. dizel araç ile benzinli araç arasında neredeyse yarıya yakın yakıt ekonomisi vardır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler