Cuma, Mart 29, 2024

Alman Devi Mercedes Urban eTruck Adında Elektrikli Tır Üretti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Otomobil sektöründe elektrikli araçlara olan yoğun ilgi giderek büyüdüğü gibi, otobüs ve kamyonlar da artık elektrikli olarak üretilme yoluna doğru gidiyor. Alman devi Mercedes-Benz ise yeni Urban eTruck adında elektrikli TIR ürettiğini duyurdu. Yeni elektrikli tır Urban eTruck‘ın detayları ve videosu haberimizde.

Tesla’ya En Büyük Rakip

Otomobil sektöründe elektrikli klasman olarak projenin başında yer alan Tesla, araçlarına olan ilgiden memnun olduğu gibi geliştirmelerine devam ediyor. Ancak Alman devi Mercedes-Benz ise direkt olarak otomobil üretmekten ziyade, elektrikli TIR üreterek gündeme oturdu. Yeni elektrikli tırın adına Urban eTruck adını veren Mercedes-Benz, bu konuda en büyük rakibi Tesla’ya büyük bir göz dağı verdi.

mercedes-benz-urban-etruck-13
26 ton ağırlığa sahip olan elektrikli tırın 200 kilometrelik menzil mesafesi bulunuyor. Yani elektrikli olarak çalışan tırın pil ünitesi tek şarj ile 200 kilometre boyunca kesintisiz yol gidebilecek. Mercedes ekibi ise bu araca “sınıfında ilk ve tek” sıfatını takarak şimdiden piyasayı canlandırdı. Ayrıca Urban eTruck için küçük kapasiteli tırlarda da olduğu gibi Fuso Canter E-Cell teknolojisi kullanılmış.

Elektrikli tırın bataryası ve motorları hakkında henüz bir bilgi yayınlanmadığı gibi, tır şuanda kullanıma hazır durumda. Hatta sızdırılan Urban eTruck için videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Hatta tır ilk olarak kargo şirketi olan Hermes tarafından Avrupa’da kullanılmaya başlandığı hakkında bilgiler bulunuyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler