Cuma, Nisan 26, 2024

Samsung Elektrikli Otomobil Projesine Girişti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’dan sonra teknoloji devi Samsung elektrikli otomobil pazarına hızlı bir giriş yaptı. Geçen hafta pek çok Çin kaynaklı otomobil üreticisi ile görüşen Samsung, artık elektrikli otomobillerini pazara sürmek için gün sayacak.

Samsung Elektrikli Otomobilleri Nasıl Olacak ?

Samsung‘un elektrikli otomobil projesi için BYD isimli Çinli şirkete tam 450 milyon dolarlık yatırım yapmış durumda. Yapılan anlaşmanın detayları şuan için kesinleşmese de, artık elektrikli otomobillerde BYD ile Samsung adını yan yana göreceğiz. İlk etap için Samsung firması otomobillere pil ünitesi üretip gönderecek. Ardından aracın iç dizaynı, tasarımı ve dış görünümü yapıldıktan sonra onay süreci başlayacak.

AR-GE kısmında da Samsung ile BYD isimli otomobil firmasını birlikte göreceğiz. Her iki firma da ortak aldığı kararlar ile yürüyecek. Ayrıca BYD firması elektrikli otomobillerin yanı sıra, akaryakıt ile çalışan otomobillerin üretimlerini de sağlıyor.

Samsung-elektrikli-araba-2
Samsung Bizzat Üretimde Yer Alıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘un bu hamlesinden sonra rakiplerin ne yapacağı henüz belli değil. Ancak Samsung elektrikli otomobil projesini geliştirmek ve piyasaya ayak sağlamak için üretimde birebir yer almak istiyor. Kendi mühendisleri ve çalışanları ile birlikte otomobil planları çıkartılarak doğrulanıyor.

Hatırlayacak olursanız Apple elektrikli otomobil üreteceği konusunda haberleri sizlerle paylaşmıştık. Ancak Samsung‘da bu konuda sektörü boş bırakacak gibi görünmüyor. Şuan için araçların tasarımları belli değil. Ancak ilerleyen günlerde çeşitli sızıntılar illaki olacaktır. Biz de Samsung‘un elektrikli otomobil projesini yakından takip ediyoruz.

Samsung-elektrikli-arabalar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler