Pazartesi, Eylül 16, 2024

Instagram Gelişiyor | 6 Yeni Özelliğini Duyurdu!

Her yeni güne dijital medya platformlarının birbirinden çeşitli gelişimleriyle uyanıyoruz. Bugünün değişimi de Instagram özelinde geldi. Platform, son dönemlerde işletme ve influencerlar için kullanıcı deneyimini artırmak üzere yenilikler sunuyor. Bu yeni gelişmeler, sayfaların potansiyel hedef kitleye de daha pratik bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Instagram’ın yeni güncellemeleri bu kez post paylaşımı, reels düzeni, akışta gösterilenler ve notlarda gerçekleştirildi. Gelin, değerlendirelim.

Instagram’a 6 Yeni Özellik Geldi!

Geçtiğimiz günlerde Instagram erişim sorunu yaşamış ve yaklaşık bir hafta boyunca platforma giriş sağlayamamıştık. Bu dönem, özellikle işletme ve influencerlar için hedef kitleleriyle buluşmalarında bir engel haline geldi. Bu erişim engelinin akabinde kısa bir süre sonra platform Türkiye’de yeniden kullanıma açıldı. Platforma yeniden kavuştuğumuzda deneyimi iyileştiren 6 yeni özellik beraberinde geldi.

instagram-reels-duzenleme
instagram-reels-duzenleme

Reels Geri Alma ve Düzenleme Butonu

Bildiğimiz üzere reels düzenlerken geri aldığımızda tüm adımları baştan takip etmemiz gerekiyordu. Platform, bu noktada kullanıcılara “Geri Al-Düzenle” butonu sundu. Bu butonlar artık reels editlerken başa dönseniz bile bir süre sonra tekrar düzenlediğinizde kaldığınız yerden devam etme şansı tanıyor. Bu da kullanıcılar için zamandan tasarruf sağlıyor.

instagram-hikayeler-akista-gorunecek
instagram-hikayeler-akista-gorunecek

Hikaye Öne Çıkanlarını Akışta Görebilme Özelliği

Paylaştığımız hikaye içerikleri 24 saat içerisinde ortadan kayboluyor. Öne çıkardıklarımız ise profilin alt ızgarasında sergilenebiliyor. Platform, bu noktada öne çıkarılan hikayeleri daha fazla kullanıcıya gösterebilmek adına büyük bir adım attı. Artık hikaye öne çıkanlar post akışında kullanıcılara gösteriliyor. Böylece öne çıkardığınız story içerikleriyle daha fazla kullanıcıya kısa bir sürede ulaşabiliyorsunuz.

instagram-20-post
instagram-20-post

20’li Post Paylaşabilme Özelliği

Bildiğimiz üzere platform kullanıcılara art arda 10 tane kaydırmalı post paylaşabilme özelliği sunuyordu. Geçtiğimiz günlerde bu sayıyı 20’ye çıkararak içeriklerin sayısını artırmayı hedefledi. Postlarda 20’ye ulaşan limit sayesinde artık 10 sınırına takılı kalmıyor ve bir içerikte daha fazla fotoğraf/videoya yer verebiliyoruz.

BENZER:  5 Adımda Instagram Gizlenen Fotoğrafları Geri Getirme
instagram-reels-akisi
instagram-reels-akisi

Reels Konumunu Seçebilme Özelliği

Bildiğimiz üzere bir reels içeriği paylaştığımızda içerik hem ana ızgara hem de reels ızgarasında kullanıcıların karşısına çıkabiliyordu. Yeni özellikle artık reels içeriklerine profil ızgaranızda yer vermeyip sadece reels alanında paylaşabilirsiniz. Bu gelişme kullanıcılara paylaşım özgürlüğü sunarken profilde aktif görünümü de daha kişiselleştirilmiş bir hale getiriyor.

instagram-paylasim-sayisi
instagram-paylasim-sayisi

Paylaşım Sayısını Gizleme

Instagram kısa bir süre önce gönderiye yönelik beğeni sayılarını gizleme özelliğini kullanıcılara sunmuştu. Bu yeni gelişme ile paylaşım sayılarını da gizleyebilme özelliğini kullanıcılarla buluşturdu. Yeni özellik, içerik başarısına yönelik görüntüleme hakkını sadece kullanıcıda bırakıyor. Dolayısıyla bir gönderinin beğeni ve paylaşım sayısını sadece siz görebiliyor ve istediğiniz zaman diğer profillerden gizleyebiliyorsunuz.

instagram-reels-not-birakma
instagram-reels-not-birakma

Not Bırakma Özelliği

Reels videolarına yönelik yeni güncellemede “Not Bırakma Özelliği” aktifleştirildi. Bu yeni özellik kullanıcıların reels videolarına yönelik görüşlerini belirtmelerini sağlıyor. Ayrıca takip ettiğiniz kullanıcıların da not bıraktığı reels içeriklerini kolayca görüntüleyebiliyorsunuz.

Diğer dijital medya platformlarında olduğu gibi şirket de kullanıcıları için deneyimi daha konforlu kılmak üzere pek çok gelişime imza atıyor. Bu yeni gelişimler özellikle işletme ve influencerların potansiyel hedef kitleyle kurduğu iletişimi kuvvetlendirecek gibi görünüyor. İlerleyen zamanlarda platformun yapacağı yenilikleri de merakla bekliyoruz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler