Salı, Nisan 23, 2024

Instagram, TikTok Özelliğini Kopyalayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram, iyi bir sosyal medya uygulaması olmasının yanında iyi bir kopyacı. Sosyal medya uygulaması bu yönünü daha önce Snapchat uygulamasına karşı göstermişti. Snapchat uygulamasının can damarı olan Hikayeler bölümü Instagram’a eklenmiş ve Snapchat popülerliğini kaybetmişti. Görünen o ki Instagram’ın bu sefer hedefinde TikTok uygulaması var.

Instagram’ı TikTok’a çevirecek özellik: “Sahneler”

Tersine mühendis olarak ünlenen Jane Manchun tarafından ortaya atılan bilgiler, Instagram’ın bu kez gözünü TikTok uygulamasına diktiğini gösteriyor. Yeni detaylara göre “Sahneler” adı verilen bir mod sunulacak ve bu modla beraber kullanıcıların özel video kesitleri oluşturmasına izin verilecek.

Kullanıcıların kendi kliplerini hazırlamasına izin verecek olan yeni özellik, aynı zamanda kliplere yeni AR efektlerin eklenmesini, arka plana müzik eklenmesini ve metinler eklenmesini sağlayacak.

Bunun dışında başkalarının videolarına katılma gibi özellikler de sunulacak. Birkaç aydır testlerinin devam ettiği belirtilen “Sahneler” özelliğinin, derinlemesine bir şekilde videoların editlenmesine izin vereceğini söylemek yanlış olmaz.

Instagram

Yeni özellik için bu detayların ortaya çıkmasından sonra, güncellemenin ne zaman yayınlanacağı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşımı olmadı. Jane Manchun tarafından verilen bilgiye bakacak olursak, yeni özellik yaklaşık 1 aydır kapalı bir şekilde deneniyor.

1 aydır devam eden denemelerin başarılı bir şekilde ilerlediği düşünülüyor. Eğer herhangi bir sorun yaşanmazsa, yakın zamanda güncelleme gelecektir. Güncellemenin tüm kullanıcılar için yayınlanmasını beklediğimizi de ekleyelim. Bu şekilde Instagram yeni rakip olarak TikTok uygulamasını seçmiş olacak.

 

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler