Cumartesi, Nisan 27, 2024

Instagram’da Yapay Zeka Dönemi Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yapay zekanın geldiği nokta düşünülecek olursak, sosyal medya uygulamalarında da aktif olarak yapay zekanın kullanıldığını görmemiz sürpriz değil. Bu konuda sürekli yeni adımlar atan Instagram da yapay zeka kullanımı konusunda kararlı olan firmalar arasında kendisini gösteriyor. Mark Zuckerberg cephesinden gelen son açıklamalara bakacak olursak, platform yine yapay zeka odaklı güncellemeler sunmaya hazırlanıyor.

Yapılan duyuruya göre platformda yapay zeka odağında iki önemli yenilik göreceğiz. Sosyal medya kullanımını biraz daha değiştirecek olan yenilikler için detaylara bakalım.

Instagram’da Yapay Zeka ile Fotoğraf Düzenleme Dönemi

Gelecek güncelleme, yapay zeka modeli EMU üzerinden çalışacak. İlk yenilik olarak EMU Edit sisteminin sunulması bekleniyor. Bu sistem ile görsellerin üzerinde metinleri kullanarak değişiklikler yapmak mümkün olacak. Kullanıcılar görsellerden herhangi bir alanı seçmeden, sadece metin yazarak görseli düzenleyebilecek.

Sistemin ne kadar başarılı çalışacağı ya da tam olarak hangi menüler üzerinden kontrol edileceği konusunda net bir açıklama yok. Bunun için güncellemenin detaylandırılmasını beklememiz gerekecek. Ayrıca tabii ki tek yenilik bu olmayacak.

Bunun yanında benzeri şekilde videolar için de yapay zekadan güç alınabileceğini belirtelim. EMU Video olarak isimlendirilecek olan bu ikinci özellik, bir metnin videoya dönüştürülmesini sağlayacak. Bu özellik için de paylaşılan bazı örnekler var ama henüz EMU video kısmının da nasıl kullanılacağı konusunda detaylar paylaşılmadı.

Instagram’da yapay zeka dönemi de böylece daha geniş bir alanda başlamış olacak. Efektif olarak yapay zekayı kullanabilmek, sosyal medya uygulamasının biraz daha eğlenceli hale gelmesini sağlayacaktır. Tabii ki güncellemenin çıkış yapmasını beklememiz gerektiğini de unutmayalım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler