Cuma, Mayıs 3, 2024

Twitch Hype Chat Özelliğini Kaldırıyor! Peki Ama Neden?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitch, Haziran ayında getirdiği yeni özelliklerinden biri olan Hype Chat özelliğini kaldırma kararı verdi. Hype Chat, izleyicilerin yazdığı mesajları sohbet sekmesinde en üst satıra sabitlemesini sağlıyordu ve aynı zamanda yayıncıların gelir sağlamasını destekleyen bir özellikti.

Twitch’in, X platformu üzerinden paylaştığı açıklamada Hype Chat’in kaldırılacağı söylendi. Kaldırma nedeni ise topluluk geri bildirimleri üzerinden gelen mesajlardan kaynaklanıyor. Ne zaman kaldırılacak sorusunun cevabına gelecek olursak. Açıklama göre 15 Kasım’da Hype Chat artık kullanım dışı kalacak.

 

HypeChatkapak

Kaldırılması durumunda yeni bir yol çizmeye başlayan Twitch, Bits ve Cheering özelliklerinin yeniden aktif hale getirilmesi düşüncesinde gibi gözüküyor. Bits ve Cheering sisteminden kısaca bahsedecek olursak, bu sistem yayıncılara destek olmak için sanal öğeler satın alarak destekte bulunabiliyorsunuz. Yani Hype Chat’in bir farklı destek versiyonu olarak adlandırabiliriz.

“Topluluğun geri bildirimlerine dayanarak, 15 Kasım’da Hype Chat’i kullanımdan kaldırmaya ve ileriye dönük olarak Cheering ve Bits’e daha fazla yatırım yapmaya karar verdik. Hızlı sohbetlerde sabitlenmiş mesajların değerine hala inanıyoruz; izleyiciler önümüzdeki haftalarda Cheers’ı Bits ile sabitleyebilecekler.”

Hype Chat Ücretlendirme Yapısı Nasıldı?

Hype Chatin işlevselliğine baktığımız zaman temel amacı aslında yayıncıları desteklemekti. Chatde atılan mesajların kullanıcılar tarafından sabitlenmek istediğinde belirli bir ücret aralığında fiyatlandırılması bulunmakta. Bu fiyatlandırma aralığı ise 1$ veya 500$ arasında, seçilen görsel, süre, karakter sayısı gibi etkenler ile değişiklik gösterebiliyordu.

twitch hype chats what are they article

Twitch’in burada ki kazancı ise belirlenen ücretin %30 komisyon alarak kalan ücret yayıncıya tahsil edilmekte.

Genel olarak bir inceleme yaptığımız zaman Twitch’in kullanıcı bildirimlerinin geri dönüş sağlaması konusunda daha fazla üstünde durduğunu anlayabiliriz. Bir diğer gündem konusu arasında olan askıya alınan yayıncılar hakkında bir açıklama yapan Twitch, yeni bir itiraz ve yaptırım sürecini sunduğunu belirtti.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler