Cuma, Mayıs 10, 2024

TikTok’a Yeni Yaratıcılık Fonu Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde bir çok insanın cep telefonunda bulunan milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu TikTok, içerik üreticileri için yeni bir fon getirecek. Bildiğiniz üzere Tiktok’ta içerik üreterek ve canlı yayınlar üzerinden gelir sağlanabilmekte. Bunun haricinde yüksek sayıda takipçilere ve yüksek izlenmelere sahip olan içerik üreticileri bu fona sahip olmakta.

tiktok 12

İçerik üreticilerinin bu konuda ki şikayetlerinin dikkate alınması sonucunda TikTok yeni bir karar ile şu an ki fon sisteminin değiştirileceği yönünde adımlar attı. Yeni getirilecek olan Yaratıcılık Fonu’da şu an ki fon sisteminde olduğu gibi sadece belli ülkelere sunulacak. İçerik üreticilerine sunulan fon imkanı mevcutta zaten ABD ülkelerinde geçerli. Yeni getirilecek olan Yaratıcılık Fonu’da aynı özelliklere sahip olacak.

Bu değişikliğin temel sebebi İçerik üreticileri fonu’nun standart ücretlerde bulunmasından dolayı alınan eleştirilerden kaynaklanmakta.

İçerik üretici fonun’da videolarınız çok izleniyor olmasına rağmen maalesef ücretlerin hesaplanması takipçi sayısı ve toplam izlenme sayısını ele almaktadır. Genel olarak baktığımız zaman TikTok’un amacı getireceği Yaratıcılık Fonu ile  üreticilerine daha fazla gelir elde etmelerini hedefliyor.

12143006 58304494 a0e1 4efe 9f3e 0503fb057cd6

Yaratıcılık Fonu Formatı Nasıl Olacak?

Henüz bu konu hakkında net bir açıklama yapılmadı. Ancak tahminlerde bulunacak olursak diğer platformlarda olduğu TikTok’un da reklam yüzünü bu Fon sisteminde görebiliriz. Bu konu hakkında yapılan açıklamalardan birisi İçerik Üretici fonu’nun 16 Aralık 2023 tarihinde sona ereceği açıklandı.

İçerik üreticisi fonu’na sahip olanlar Yaratıcılık fon sistemine geçme hakkına sahip olacaklardır. Onun haricinde son bir ay içerisinde takipçisi sayısı 10.000 ve izlenme sayısı 100.000 üzerine ulaşmış olması gerektiği söylenmekte. Merak edilen sorulardan birisi Yaratıcılık Fonu sisteminin hangi ülkelerde geçerli olup olmadığı henüz bu konu hakkında bir açıklama bulunmamakta. İlerleyen zamanlarda bu konu ile ilgili açıklamaları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler