Cumartesi, Temmuz 27, 2024

AMD FSR Teknolojisi, Mobil Dünyaya Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD, FSR teknolojisi için Samsung ve Qualcomm ile antlaşma  yapıldı. Günümüzde FSR teknolojisi  DLSS den farklı olarak Radeon ve aynı zamanda NVIDIA ekran kartlarında da desteklemektedir. DLSS teknolojisine rekabet amaçlı AMD, Samsung, Qualcomm ortak çalışma kararı alarak gelecekte ki Samsung akıllı telefonlarında FSR teknolojisi ileriyi sürüldü.

F9 phM9bcAAwz8H

Şu an günümüzde bu teknoloji GPU alanlarında kullanılsa dahi mobil tarafında büyük bir ilerlemeye sahip olacaktır. Samsung’un üreteceği amiral gemisi cihazlarında bu teknoloji bulunabilecektir. Samsung mobil cihazlarında  Exynos yongalarında AMD’nin RDNA GPU IP ‘sini kullanmaktadır bu duruma baktığımızda FSR teknolojisinin kullanılması verim gücünü fazlasıyla arttıracaktır. Qualcomm yakında çıkaracak olduğu amiral gemisi üst düzey telefonlarında Snapdragon 8 gen işlemcisi bulunacaktır. Üst segment cihazlarda kullanılacak olan FSR teknolojisi Apple’ın MetaFX, NVIDIA DLSS teknolojileri aralarında rekabeti fazlasıyla arttıracak gibi gözüküyor.

fsr

NVIDIA DLSS teknolojisi gelişmelerinden de bahsedecek olursak  bildiğiniz üzere şu anda masaüstü ve dizüstü sistemlerde bulunmaktadır. Ancak yakında piyasaya sürülecek olan Nintendo Switch cihazında DLSS teknolojisi kullanılabileceği söyleniyor. AMD FSR teknolojisinin telefonlarda kullanılması büyük bir adım olacaktır. İlerleyen zamanlarda ki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler